pes dedirtti | " /> pes dedirtti | "/>

En Sıcak Konular

Kamer Genç pes dedirtti

21 Aralık 2008 22:01 tsi
Kamer Genç pes dedirtti Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in gaflarına, potlarına ve yol açtığı gerilimlere, kavgalara alıştık aslında. Ama bu kez Kamer Genç öyle bir laf etti ki, "pes!" dememek elde değil...

Tunceli Bağımsız Milletvekili Genç, İzmir'de katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, TBMM'nin bazı üyelerinin alnına kurşun sıkmak gerektiğini iddia etti.

Genç, "Meclis kürsüsünden insanlara en ağır hakaretleri ediyorsunuz adamda tıs yok, utanma duygusu yok, soygunlar yapılıyor söylüyorsunuz, yine utanma duygusu yok. Böyle bir toplumun karşısında tek geçerli yol var, alnına kurşun sıkmak" dedi.

Dokuz Eylül Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu tarafından Fuar Kültürpark'ta bulunan İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde konuşan Genç, TBMM'de muhalefet olmadığı yönündeki eleştirileri değerlendirdi. Genç, "Deniliyor ki, TBMM'de muhalefet yok. Muhalefet var, öteki arkadaşlarımızın da hakkını yemeyelim. Parlamento kürsüsünden bir gün dedim ki; ya beyler, eskiden bu sıralarda oturan insanlarda ar vardı, edep vardı, utanma vardı, vatan sevgisi vardı. Eee şimdi yani, karşınızdaki insanlara en ağır hakareti ediyorsunuz adamda tıs yok, adamın utanma duygusu yok. En büyük soygunlar yapılıyor getirip söylüyorsunuz yine utanma duygusu yok. Ondan sonra ee şimdi böyle bir toplumun karşısında bir tek geçerli yol var, alnına kurşun sıkmak dışında başka birşey yok ki. Yani şimdi siyasette özellikle insanlarda ar, edep, utanma duygusunun yok olmaması lazım. Türkiye maalesef bu safhalara geldi" dedi.

AK Partililerle 1991 yılından bu yana politika yaptığını ifade eden Genç, "Ben meclis başkan vekiliyken bunlar mecliste söz almak için yalvarıyorlardı. Bu kişilerin o tarihten beri kafasından geçen fikir şu, diyorlar ki, biz müslüman bir ülke değil miyiz, evet müslümanız, buna göre anayasaya, kanunlara ne gerek var, şeriata göre yönetelim bu ülkeyi diyorlar." dedi.

İzmir'de Ak Parti'nin yerel seçimlerde başarılı olmaması için herkesi birlik olmaya çağıran Genç, "Özellikle İzmir'de AKP'yi yok etmek için şahsen ben Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) oy verirdim. Başka partiler de var ama başarıya ulaşmak gerekir. CHP güçlü görünmese bu ÖDP'de olabilir, İşçi Partisi de olabilir, Demokrat Parti de olabilir." diye konuştu.

Konuşmasından önce Kamer Genç'e Ege Bölgesi'ne has 'Efe başlığı' hediye edildi.

CİHAN



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs