En Sıcak Konular

Şaşırtan adalet...

21 Aralık 2008 15:24 tsi
Şaşırtan adalet... Bu tip haberler ilk değil. Ama her defasında şaşakalıyoruz. Olay şu: İki cinayetin faili olarak yargılandı ve bilin bakalım ne kadar ceza aldı? Ama bu soruyu belki de asıl şaşırtıcı kılan, aynı kişinin cezaevine cep telefonu sokmak isteyince aldığı ceza..

Üniversiteli Gözde ve annesi Bahar Uluç'u öldüren Mustafa Hacıömeroğlu 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hacıömeroğlu, cezaevine cep telefonu sokunca 8 yıl ceza aldı

Şirinyer'de 9 yıl önce üniversiteli Gözde Uluç ile annesi Bahar Uluç'u öldürdüğü iddiasıyla, tutuklanan Mustafa Hacıömeroğlu, iki kez ömürboyu hapis ve 1 yıl hücre hapsi cezasına çarptırıldı. Cezasını Uşak Cezaevi'nde çeken Hacıömeroğlu ‘Rahşan Affın’dan yararlanınca cezası 10 yıl hapse çevrildi. Önümüzdeki yıl tahliye olması gereken Hacıömeroğlu, cezaevine cep telefonu sokunca 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Gözde Uluç ile annesi emekli öğretmen 48 yaşındaki Bahar Uluç, 16 Mart 1999'da Şirinyer 337 sokak 76 numaralı apartmandaki dairelerinde eterle bayıltılıp başlarına kurşun sıkarak öldürülmüş bulundu. Yapılan araştırmada Bahar ve Gözde Uluç'u, genç kızın ayrılmak istemesine rağmen peşini bırakmayan erkek arkadaşı Mustafa Hacıömeroğlu'nun öldürdüğü tespit edildi. Devlet eski bakanlarından ve Trabzonspor Kulubü'nün eski başkanlarından işadamı Mehmet Ali Yılmaz'ın yeğeni olan Mustafa Hacıömeroğlu yakalandı ve hakkında İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Planlayarak adam öldürmek’ suçundan iki kez ölüm cezası istemiyle dava açıldı.

Dört yıl aranan Hacıömeroğlu avukatları Mehmet Sürücü ve Uğur Karadağ ile birlikte 2003 yılında Rahşan Affı'nın kapsadığı son gün mahkemeye gelerek teslim oldu, tutuklandı. Mustafa Hacıömeroğlu, duruşmada yaptığı savunmasında, “Gözde ile 1997 yılında askerden izine geldiğimde dayım Mehmet Ali Yılmaz'ın Antalya'daki tatil köyünde tanıştık. Kısa sürede duygusal olarak yakınlaştık. Kendi aramızda nişanlandık. Onu görmek için iki kez askerden firar ettim. Birbirimizi çok seviyorduk. İlişkimizin sürmesini annesi istemiyordu. Olaydan bir gün önce kafede oturup konuştuk. Ertesi gün evlerine gittim. Kapıyı annesi açtı. Evde yalnızdı. Yine bana hakaret edip, ‘Ailen cahil. Ağabeyin dört kişiyi vurmuş. Sen bize damat olamazsın. Böyle bir aileye verecek kızımız yok’ diyerek tersledi. Ben de annesinin başına kurşun sıktım. Daha sonra eve gelen Gözde'yi vurdum” dedi.

Mustafa Hacıömeroğlu, suç tarihinden sonra idam cezası kaldırıldığından, bir yılı hücrede olmak üzere iki kez ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Rahşan affından yararlandığı için Hacıömeroğlu'nun cezası 10 yıla indi.

Cezasını Uşak Cezaevi'nde çeken Mustafa Hacıömeroğlu, burada da boş durmadı. Rüşvet karşılığı, bir infaz koruma memuruna cezaevine cep telefonu getirtti. Hacıömeroğlu hakkında bu suçtan da Uşak'ta dava açıldı. Yapılan yargılama sonunda 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Hacıömeroğlu, Edirne Cezaevi'ne nakledildi.

NASIL YARARLANDI?

İki ömürboyu hapis cezası alan Hacıömeroğlu kamuoyunda ‘Rahşan affı’ olarak bilinen ‘Şartla salıverme ve erteleme yasası’ndan yararlanmak için yasanın kapsama aldığı son gün teslim oldu. Böylece Hacıömeroğlu'nun cezası 10 yıla indi. 10 yılın infazı için toplam 6.5 yıl cezaevinde yatması gereken Hacıömeroğlu'nun önümüzdeki yıl tahliye olması gerekiyordu. Hacıömeroğlu cinayet cezasının üzerine şimdi 8 yıllık cezasının üçte ikisini daha çekecek. Böylece Hacıömeroğlu iki cinayetten af sayesinde 10 yıllık ceza ile kurtulurken, cep telefonundan 8 yıl ceza almış oldu.

dha



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,202 µs