En Sıcak Konular

Abdülkadir Aksu: 'Hedef hepsi!'

20 Aralık 2008 20:17 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, ''Türkiye'nin en büyük ve en fazla milletvekili olan partisiyiz. Tüm belediyelerin AK Partili olmasını istiyoruz'' dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Aksu, Adana'nın Kozan ilçe belediyesince Kılgen Çayı üzerinde 34 bin metrekare alanda yaptırılan Atatürk Parkı'nın açılışında, hizmetlerin ''AK belediyeciliğin'' güzel bir örneği olduğunu söyledi.

Ülkedeki tüm belediyelerin AK Partili olmasını istediklerini belirten Aksu, ''Yerel yönetimler çok önemli, çünkü onlar demokrasinin okuludur. Aziz milletimiz oyunu kullanırken kentine en iyi hizmeti yapanları seçsinler'' diye konuştu.

Hükümet olarak büyük reformlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Aksu, şunları kaydetti:

''Bizden önce defalarca söylenen ama yapılamayanları yaptık. AB yolunda önemli mesafe aldık. AB ile müzakere eden bir ülke haline geldik. Bu, AK Parti iktidarının bu konudaki siyasi iradesini ortaya koymasıyla oldu. Bunun yanı sıra sağlık, yargı, milli eğitim ve güvenlikte önemli reformlar gerçekleştirdik.''

Abdülkadir Aksu, hükümetleri döneminde yerel yönetimler reformunu yaptıklarını hatırlatarak, ''Bugüne kadar hiçbir iktidar bu konuda iradesini ortaya koyamadı çünkü hiçbir iktidar hükümet yetkilerini devretmek istemedi. Bu modern bir yönetim anlayışı değil. İşte biz bu iradeyi ortaya koyduk. Hükümetin kullandığı yetkileri, kaynakları yerel yönetimlere devrettik'' dedi.

''AK belediyecilik anlayışıyla kentleri modern ve çağdaş hale getirdiklerini, kendilerinden önce belediyelerin işçilerine ücret bile ödeyemediğini'' savunan Aksu, şöyle devam etti:

''Oysa belediyeler AK Parti ile klasik yatırımların ötesine geçti. Sosyal ve kültürel yatırımlar kentlerle buluştu. Özellikle kentsel dönüşümde büyük mesafe katettik. TOKİ tarafından yapılan 230 binin üzerinde konutu hak sahiplerine teslim ettik. 330 bin konutun inşaatı devam ediyor. TOKİ, yeni yatırımlarıyla hiçbir imkanı olmayan vatandaşlarımıza konut yapacak.''

Aksu, bazı çevrelerin Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılan yardımları eleştirdiğini ancak bu yardımların sosyal devletin gereği olduğunu bildirdi.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının Turgut Özal zamanında kurulduğunu, daha sonra başka amaçlar için kullanıldığını kaydeden Aksu, hükümetlerinin, vakfın yeniden işlevsel ve amaçları doğrultusunda kullanılmasının sağladığını belirtti.

AK Parti'nin Türkiye'nin en büyük partisi olduğunu ifade eden Aksu, ''Türkiye'nin en büyük ve en fazla milletvekili olan partisiyiz. Tabii ki hedefimiz de büyük. Tüm vatandaşlarımızın AK belediyecilik hizmetlerinden faydalanmalarını istiyoruz. İşte bunun imkanı da 29 Mart seçimleri'' dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın da ''Sayın Aksu'nun Kozan'da olması, hükümetimizin Kozan'a verdiği önemin göstergesidir. İnanıyorum ki vatandaşlarımız 29 Martta Kozan'ı yine vefalı ellere teslim edecek'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Abdülkadir Aksu, hayırsever iş adamı Yusuf Baysal'a teşekkür plaketi verdi.

Bu arada, Aksu, gazetecilerin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına kimin aday gösterileceği yönündeki sorularını yanıtsız bıraktı.

aa



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,714 µs