1000'e neden çıkarılıyor? | " /> 1000'e neden çıkarılıyor? | "/>

En Sıcak Konular

Asker sayısı 1000'e neden çıkarılıyor?

20 Aralık 2008 19:26 tsi
Asker sayısı 1000'e neden çıkarılıyor? İmralı'ya dair yeni bir istihbarat mı geldi?

Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı Adası’nda 600 civarında asker görev yaparken, bu sayının bine çıkarılması, “önemli bir ihbar alındı” biçiminde değerlendirildi. Sadece Apo için bin askerin yanı sıra İmralı’dan sorumlu bir müdür, bir müdür yardımcısı, 40 infaz koruma memuru da bulunuyor.

İmralı Adası’nda bulunan Abdullah Öcalan’ın güvenliği için  İmralı Adası ve çevresinde yaklaşık bin kişi görev yapıyor. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, “İmralı’da bin kişi bulunuyor” sözleri, adada  alınan güvenlik önlemlerinin artırıldığını ortaya koydu.

Daha önce yapılan açıklamalarda, Abdullah Öcalan’ın güvenliği için İmralı Adasında ve adanın çevresinde Deniz kuvvetleri tarafından alınan önlemler kapsamında 600 kişinin görev yaptığı belirtiliyordu. Ancak, Bakan Şahin’in, güvenlikten sorumlu personel sayısını son olarak bin olarak açıklaması, Öcalan’la ilgili önemli ihbarlar alındığı biçiminde değerlendirildi.
Bir mahkuma karşı bir müdür, bir müdür yardımcısı da var

Abdullah Öcalan’ın bulunduğu odasının havalandırma bölümünde de yeni önlemler alındı. Daha önce havalandırmanın üzerinde çelik tel örgü bulunmazken, adada devam eden yeni cezaevi yapımı çalışmaları sırasında da Öcalan’ın çıktığı havalandırmanın üstü de içeriye her hangi bir malzeme atılmaması önlemek için telle kapatıldı.

Askerler adanın çevresinde her türlü önlemi alırken, sayılarının daha önce 600 civarında olduğu belirtiliyordu. Bakanın bu sayıyı bin olarak açıklamasıyla, adada ya da adanın çevresindeki asker sayısının artırıldığı değerlendirildi.

İmralı cezaevinin tek mahkumu için, adada bir cezaevi müdürü, bir müdür yardımcısı ve 40 civarında da infaz koruma memuru bulunuyor. Memurlar da belli aralıklarla değiştiriliyor. Adalet Bakanı Şahin’in adaya 5-10 civarında yeni mahkum gönderileceğini açıklamasıyla birlikte, cezaevi koşulları, F tipine dönüştürülecek. Öcalan’ın belli saatlerde mahkumlarla bir araya gelmesinin yolu açılacak, televizyon izlemesine izin verilecek.

SÜPER ÖNLEMLER

İmralı adasında ki güvenlik önlemleri için “her zaman üst düzeyde önlemler alınıyor” diyen yetkililer, önemli ihbarlar alındığı dönemlerde,  adadaki önlemlerin de artırıldığını söylediler. Yetkililer, “Abdullah Öcalan’ın ilk getirildiği dönemde ada ve çevresindeki asker sayısı da bin civarındaydı. Daha sonra bu sayı 600 civarına indirildi. Bakanın,  asker sayısını şimdi bin olarak açıklaması, önemli ihbar alındığını ortaya koyuyor” değerlendirmesinde bulundular. Aynı yetkililer, “Abdullah Öcalan’ın oradan kaçırılmaya çalışılması ya da orada başına bir iş gelmemesi içn Devletin hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını” belirttiler, Öcalan için gösterilen titizliğin, devlet olmanın gereği olduğunu sözlerine eklediler.

Hürriyet



Bu haber 1,480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,503 µs