Kafatasçı vekil bildiğini okuyor | " /> Kafatasçı vekil bildiğini okuyor | "/>

En Sıcak Konular

Kafatasçı vekil bildiğini okuyor

20 Aralık 2008 08:38 tsi
Kafatasçı vekil bildiğini okuyor CHP Milletvekili Canan Arıtman bakın kendini nasıl savundu!

CHP yönetimi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün annesi Adeviye Gül’ün Ermeni olduğunu iddia ederek tartışmalara neden olan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ hala bildiğini okuyor. Çok sayıda tebrik mesajı aldığını iddia eden Arıtman ise bildiği yolda ilerliyor:  “İki gündür milletin verdiği vekâlet görevini yapmış olan bir milletvekili olmanın huzurunu ve mutluluğunu duyuyorum. Bu görevi yapmaya da devam edeceğim.” Arıtman’ın bu bilgiyi aldığını iddia ettiği Gül’ün kuzeni Dr. Ahmet Satoğlu ise “Aramızda böyle bir konuşma olmadı” dedi.

Gül’ün ‘Ermenilerden özür dileme’ kampanyasını desteklediğini öne sürerek “Gül’ün anne tarafından etnik kökenini araştırın görürsünüz. Sayın Gül’ün annesinin etnik kökeninin Ermeni olduğunu İzmir’deki bir meslaktaşım söyledi” demişti.

TBMM’de dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arıtman, tepki çeken sözlerinin arkasında dururken, “Telefonlara yetişemiyorum. Vatandaşlar, milyonlar ‘arkanızdayız’ diyorlar. Destek e-postları yağmur gibi yağıyor. Telefonlara sekreterim, danışmanım ekip olarak yetişemiyoruz. Ancak tehditler de alıyorum. Olumsuz tepkiler de var ama azınlıkta” dedi.

Etnik kökenin önemli olmadığını belirten Arıtman, şöyle konuştu: “Ama bu ülkede TC devletini ve milletini korumak ve kollamak görevinde olanlar eğer bu görevde ihmal yaparsa, bu ülkenin geleceğini tehlikeye atacak, geleceğine benzin dökecek bir çalışmaları, uğraşları desteklerse, o zaman sorgulanır. Uluslararası ajanslar ‘Türkiye Cumhurbaşkanı , soykırımı kabul edenleri destekliyor’ diyor. Ülkemizde etnik ayrışma ve çatışmaya neden olabilecek son vatan toprağını da yitirmemize neden olacak faaliyetlere hoşgörüyle bakamayız.”

‘Ayıp diyenler ayıbı bilmiyor’

Arıtman, sözlerinin bazı çevrelerde ayıplandığı hatırlatılıncaysa Gül’ü etnik kökeninden dolayı değil, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin koruma görevini ihmal ettiğinden’ dolayı eleştirdiğini söyledi. Arıtman, “Yaptığım  ayıp değildir. Ayıp diyenler ayıbın anlamını bilmiyor demektir. Bir siyasetçinin ülkesine,  milletine atılan iftirayı kabul etmesi ayıp değildir” diye konuştu.
İddiasını ispat edip edemeyeceği ile ilgili soruya ise Arıtman, şu yanıtı verdi:
“Herkesin etnik kökenine saygılıyız ama tekrar altını çiziyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni devletini koruma ve kollama görevinde olanlar, bu görevi eksik yaparlarsa o zaman her şey sorgulanır. Çünkü bu görevdeki ihmal, bu ülkede etnik ayrışmaya etnik çatışmaya, bölünme ve parçalanmaya neden olacaktır. Ülkemize, milletimize bütünlüğümüze sahip çıkmaya çalışıyorum. Cumhurbaşkanı’nın bu halka rağmen, bu millete rağmen bu milletin aleyhine çalışmalarda bulunmamasını söylüyorum. İki gündür milletin verdiği vekâlet görevini yapmış olan bir milletvekili olmanın huzurunu ve mutluluğunu duyuyorum. Bu görevi yapmaya da devam edeceğim.”

Satoğlu yalanladı

Radikal’in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül’ün eniştesi ve AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, iddiaların basına yansımasının ardından Prof. Dr. Ahmet Satoğlu’nun Arıtman’ın iddia ettiği gibi bir konuşması olmadığını söylediğini aktardı. Tekelioğlu, “Satoğlu, İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi’nde çalışmadı. 1984’te Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli oldu. Bana hiçbir zaman böyle bir ifadesi olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanımızın soyağacı herkesçe bilinir.” dedi.

Radikal



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,770 µs