cenaze mercek altında | " /> cenaze mercek altında | "/>

En Sıcak Konular

O cenaze mercek altında

18 Aralık 2008 21:28 tsi
O cenaze mercek altında Ergenekon'un bugünkü duruşması sonunda mahkeme heyeti dikkat çekici bir ara karar aldı: Mahkeme, bir cenaze törenini mercek altına alıyor...

Ergenekon davasına bakan Mahkeme Heyeti, Danıştay'a saldırısında ölen Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze töreninde meydana geldiği iddia edilen olayları inceleyecek...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, alınan kararları açıkladı.

Davaya katılma ve katılmanın kapsamı yönünde daha önce verilen ara karardan kısmen dönüldüğünü belirten Heyet, bugüne kadar duruşmalarda müdahil avukatlarının, asli katılma nedenleriyle ilgili herhangi bir işleme yönelmediklerini, CMUK ve CMK dönemlerinde verilen Yargıtay kararları göz önünde tutulduğunda doğrudan zarar gördükleri iddia edilen suçlar dışında diğer suçlardan zarar görmediklerini bildirdi.

MÜDAHİL TARAFIN SORU SORMA HAKKINA SINIRLAMA

Bu durum göz önüne alınarak, ''müdahil avukatlarının sadece müvekkillerine yönelik yasa maddeleri ve bu yasa maddelerinin muhatabı olan sanıklara soru sorma haklarının bulunduğunu'' belirten Heyet, müdahiller ve avukatlarının soru sorma haklarının bu şekilde sınırlandırılmasına ve kararın bu oturumda hazır bulunmayan müdahiller ve avukatlarına tebliğ edilmesine hükmetti.

Heyet, beyanlarda adı geçen ve hakkında yapılan soruşturmanın dosyası istenen Tuncay Güney ile ilgili dosya geldikten sonra bu kişinin yurt dışında ifadesinin alınmasına yönelik hukuki prosedürün başlatılmasını karara bağladı.

Güney ile ilgili mülakat kasetlerinin istenmesi konusunda Fatih Cumhuriyet Başsavcılığından henüz cevap verilmediğini belirten Heyet, bu konu açıklığa kavuştuktan sonra Vedat Yenerer'in avukatının talebinin sonuca bağlanmasına karar verdi.

CENAZE TÖRENİNE İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER

Heyet, ayrıca tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz'in talebi doğrultusunda, Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Hakim Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze töreninde meydana geldiği iddia edilen olaylarla ilgili varsa ceraim evraklarının ve olaylara ilişkin görüntülerin istenmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Kerinçsiz'in bir başka talebini de değerlendiren Heyet, söz konusu istem doğrultusunda, Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları konusunda Trabzon İl Jandarma Komutanlığına yapılan ihbara ilişkin tutanağın ve ilgili belgelerin onaylı suretinin de istenmesine hükmetti.

Heyet, İstanbul Valiliği Dernekler Masasından da ''Milli Güç Birliği'' adı altında kurulmuş bir derneğin olup olmadığının, varsa kuruluş tarihi, kurucular ve dernek tüzüğünün istenmesini kararlaştırdı.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden Mahkeme Heyeti, bir sonraki duruşmayı yarın saat 09.30'a bıraktı.

timeturk



Bu haber 1,449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,390 µs