En Sıcak Konular

Baba’nın en zor günleri

0 0 0000 00:00 tsi
58 yıllık eşi Nazmiye Hanım’ın artık iyice ilerleyen hastalığı Demirel’i kahrediyor

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Nazmiye Demirel, bugün evlilik yıldönümlerini kutlayacak. 58 yıllık hayat arkadaşı Nazmiye Demirel’in sağlık durumu, Demirel’in en büyük üzüntüsü haline geldi. Demirel’in üzüntüsünün büyüklüğünü “Zincirbozan’a giderken bile bu kadar üzüntülü değildim” sözleriyle ifade ettiği öğrenildi.

18 saat uyutuluyor
Günde 18 saat uyuyan Nazmiye Demirel, sürekli doktor kontrolu altında tutuluyor. Unutkanlık sorunu ağırlaşan Nazmiye Demirel’e her gün vitamin ve kalsiyum veriliyor. Eşiyle birlikte son olarak Eylül ayında Antalya’ya giderek tatil yapan Demirel, Ankara dışı seyahatlere eşini götürmüyor. Eşinden ayrı kalmamak için son dönemde yurt gezilerinin temposunu düşüren Demirel, gerçekleştirdiği seyahatlerde de programı biter bitmez Ankara’ya dönmeye özen gösteriyor. Bu tavrını yakın çevresine “hasta bakıyorum” diye anlatan Demirel’in “Zincirbozan’a giderken bile bu kadar üzüntülü değildim. Çünkü dönüşü olduğunu biliyordum. Ama şimdi çaresizim, bu çaresizlik büyük üzüntü yaratıyor” dediği ifade ediliyor.

Hamzak Oy’a gittiler
12 Eylül 1980 sabahı askeri yönetim tarafından Bülent ve Rahşan Ecevit çiftiyle birlikte Hamzakoy’a gönderilen Demirel’e Nazmiye Demirel de eşlik etti. Demirel çiftinin Hamzakoy ikameti 29 gün sürdü.

3 Haziran 1983’de ise askeri yönetim siyasi parti kuruluş çalışmalarına müdahale ederek bir grup siyasetçiyle birlikte Süleyman Demirel’i de Zincirbozan’a gönderdi. Zincirbozan sürgününe kırmızı bir mersedesle giden Demirel’i Güniz Sokak’taki evinden gözyaşları ile Nazmiye Demirel uğurladı. Nazmiye Demirel, Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Çankaya Köşkü’nde 7 yıl kaldı. Daima şık ve bakımlı görünmeye özen gösteren Nazmiye Demirel, eşinin siyasi faaliyetlerinde geri planda kalmaya da dikkat etti.

 



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,615 µs