derin komplo | " /> derin komplo | "/>

En Sıcak Konular

Irak'ta derin komplo

18 Aralık 2008 20:00 tsi
Irak'ta derin komplo Günün haberlerinden biri NY Times'ın Irak'ta darbe yapmayı amaçlayan bir komplonun açığa çıkarıldığı yönündeydi. Irak ordusundan nihayet bir açıklama geldi. Irak'ta kritik noktalarda görev yapan birçok kişinin tutuklanmasının içyüzü...

Irak ordusunun sözcüsü, savunma ve içişleri bakanlıklarından 24 görevlinin terörizme destek gerekçesiyle tutuklandıklarını, ancak bir darbe girişiminin olmadığını bildirdi.

Irak ordusunun sözcüsü General Kasım Atta, Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Başbakan Nuri El Maliki'nin bürosundan yapılan açıklamada, içişleri ve savunma bakanlıklarında çalışan 24 kişinin tutuklanmasının darbe girişimiyle ilgisinin bulunmadığının bildirildiğini belirtti.

General Atta, tutuklamaların, bazı görevlilerin terörist faaliyetlere destek sağladıkları ve Saddam Hüseyin'in eski rejiminin yanlılarına ve kanun dışı kişilere yardım ettikleri yönündeki istihbaratlar üzerine yapıldığını kaydetti.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Iraklı yetkili, yasaklı Baas partisini yeniden kurma girişiminde bulunan 25 İçişleri Bakanlığı görevlisinin tutuklandığını söylemişti.

ABD'de yayımlanan New York Times gazetesinin, 35 Iraklı yetkilinin darbe amaçlı komplo planları yapmak suçundan tutuklandığına ilişkin haberinden sonra açıklamada bulunan yetkili, Baas partisini yeniden kurmak amacıyla eleman toplamak suçundan tutuklanan 25 kişi arasında bir tuğgeneralin de bulunduğunu belirtmişti.

New York Times gazetesinin haberinde, son üç gün içinde 35 kişinin tutuklandığı, tutuklamaların doğrudan Başbakan Nuri El Maliki'ye bağlı seçkin terörle mücadele gücü tarafından yapıldığı iddia edilmişti.

aa



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs