En Sıcak Konular

El Kaide'ye operasyon

18 Aralık 2008 18:48 tsi
El Kaide'ye operasyon İstanbul başta olmak üzere 5 ilde yürütülen operasyonlarla yeniden yapılandığı tespit edilen El Kaide hücreleri çökertildi. Operasyon, örgütün eylem planlarını da deşifre etti ve olası facialar engellendi... İşte büyük operasyonun detayları...

İstanbul başta olmak üzere 5 ayrı ilde yapılan operasyonlarda çok sayıda silah ve patlayıcı madde ile birlikte yakalanan terör örgütü üyelerinin Emniyet’teki sorguları sürüyor.

Örgüt aleyhinde faaliyet yürüten kişiler hakkında ölüm listesi oluşturan El Kaide üyelerinin, İstanbul polisini hedef alan eylem hazırlıkları da bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarıldı.

İstanbul polisini hedef alan El Kaide terör örgütü'nün hain planı son anda deşifre edildi. Güvenlik birimleri, İstanbul başta olmak üzere 5 ayrı ilde yeniden yapılanmaya giren terör örgütü üyelerini uzun süredir takip ediyordu. Örgüt üyelerinin son günlerde başarılı operasyonlara imza atan İstanbul Polisine yönelik Eylem hazırlığı yaptığı bilgisi üzerine operasyon için aynı anda düğmeye basıldı.

Örgütün başta İstanbul olmak üzere, Kocaeli, Manisa, Konya ve İzmir'de 30'ün üzerinde hücre evi tespit edildi. Belirlenen adreslere operasyon timleri eşliğinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul'da Maltepe, Ümraniye, Sultanbeyli ve Bağcılar ilçelerinde aralarında İstanbul sorumlularının da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Diğer illerde yapılan baskınlarla birlikte gözaltı sayısı 37'ye yükseldi.

Örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda 12 adet silah ve patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Örgüt üyeleriyle birlikte ele geçen dokümanlarda yeni eylem planlarının yanı sıra geçmişte yapılan bir çok eylem de aydınlatıldı.

İKİ ÖNEMLİ EYLEM DEŞİFRE EDİLDİ

Terör örgütünün hedefinde son zamanlarda örgüte yönelik operasyonlarını artıran İstanbul polisi vardı. Sansasyonel bir saldırı hazırlığı yapan El Kaide üyelerinin eylem planı bütün ayrıntılarıyla deşifre edildi. Polis eylemi gerçekleştirecek örgüt üyelerini de silah ve patlayıcı maddelerle birlikte yakaladı.

ÖRGÜT ÖLÜM LİSTELERİ HAZIRLAMIŞ

El Kaide terör örgütü üyeleri örgüt aleyhinde faaliyet yürüten kişileri hakkında ölüm fermanı hazırlamış. Yakalanan örgüt elemanlarıyla birlikte hakkında ölüm kararı alınan bazı kişilerin isimlerinin bulunduğu liste de polis tarafından ele geçirildi.

Örgüt üyelerinin Emniyet’teki sorgularında, örgütün gerçekleştirdiği birçok karanlık olay da aydınlatıldı. Terör örgütü üyelerinin bir çok öldürme olayının yanı sıra adam yaralama, adam kaçırma ve gasp olaylarına karıştığı tespit edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguları süren zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,199 µs