En Sıcak Konular

'Toplantı yapmıyorduk, dua ediyorduk'

18 Aralık 2008 18:14 tsi
'Toplantı yapmıyorduk, dua ediyorduk' Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Erenerol, Türk Ortodoks Patrikhane'sinde gizli toplantılar yapmadıklarını söyledi. Peki ne yapıyorlarmış: Başbakan'a, bakanlara dua ediyorlarmış. Bu 'şaka' gibi ifadenin devamı da var. Erenerol Ergenekon sanık

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, "Ergenekon terör örgütüne üye olmadığını ve bu örgüt hakkında bilgisi bulunmadığını" söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunma yapan Erenerol, Türk Ortodoks Patrikhanesinin, Fener Rum Patriğinin ekümenik olmasının önünde engel olduğunu öne sürdü.

Kendisinin terör ve teröristlikle hiçbir ilgisi olmadığının, "Ergenekon" operasyonunu gerçekleştirenlerce de bilindiğini söyleyen Erenerol, kendisinin tutuklanmasıyla Türk Ortodoks Patrikhanesinin tasfiye edilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Sevgi Erenerol, savunmasında Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nden bazı bölümler okuyarak, mahkemeye hitaben şunları söyledi:

"Yaptığım mücadelenin doğru olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. Tutuklu olmaktan dolayı asla yakınmıyorum, bunun da mücadelemin bir parçası olduğunu düşünüyorum. Gencecik insanlar şehit olacaklarını bile bile Güneydoğu'da askere gidiyorlar, onların fedakarlığı karşısında söz söylemeye hakkım yok. Onun için sizden bir talebim olmayacak. Bunca yıllık meslek tecrübenize dayanarak takdiri size bırakıyorum."

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Erenerol, tutuklu sanıklardan Oktay Yıldırım ile 2005'de Muzaffer Tekin aracılığıyla tanıştığını, ancak fazla samimiyetleri olmadığını söyledi.

Diğer sanıklardan Mehmet Zekeriya Öztürk ile Ulusal Kanal'daki bir program sayesinde tanıştıklarını anlatan Erenerol, Tekin'i de 2003'deki Kıbrıs Mitingi'nde tanıdığını , tutuklandığında cezaevinde ziyaretine gittiğini belirtti.

Ergün Poyraz'ı ise Necip Hablemitoğlu'nun cenazesinde tanıdığını kaydeden Erenerol, "Aynı zamanda Necip'in bana yadigarıdır, İstanbul'a geldiğinde de evimizde kalır" dedi.

Doğu Perinçek'i siyasi parti lideri olmasından dolayı tanıdığını ve kendisiyle bazı etkinliklerde karşılaştığını ifade eden Erenerol, "Hiç tanımadığı kişiler ve birkaç aile dostu ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmaya çalışmak iddiasını hayretle karşıladığını" söyledi. Erenerol, "Ergenekon terör örgütüne üye değilim. Bu örgüt hakkında bilgim yoktur" diye konuştu.

Sevgi Erenerol, yine iddianamede yer verilen, "Sevgi Erenerol'un kilisesinde gizli toplantılar yapılmıştır" suçlamasını kabul etmediğini belirtti. Buradaki ayinlerin polis tarafından bilindiğini kaydeden Erenerol, duruşma salonunda, kilisedeki ayin sırasında yaptıkları ve içinde başbakan ve bakanlarla ilgili bölümlerin de bulunduğu bir duayı da okuyarak, "İnsanları silahlı isyana böyle mi teşvik ediyorum? Bırakın kiliseleri, camilerde başbakanlarımıza, bakanlarımıza böyle bir dua ediliyor mu?" şeklinde konuştu.

Ele geçirilen belgeler

Sevgi Erenerol, kendisinden ele geçirilen "Derin Ergenekon" isimli yazının, yazar olan arkadaşı Burhan Yılmaz'ın kitabının bir taslağı olduğunu söyledi.

Kendisiyle ilgili, "Kişilerin özel bilgilerini kayıt etmek" suçlamasını kabul etmediğini de belirten Erenerol, bu suçlamaya dayanak olan 24 No'lu CD'deki listeyi kendisinin hazırlamadığını bildirdi.

Söz konusu listenin Selçuk Üniversitesi tarafından basında kullanması için kendisine gönderildiğini ve listedeki kişileri tanımadığını iddia eden Erenerol, "Ergenekon Lobi Belgesi"ni de internetten aldığını ve bu konudaki internet çıktısı yüzünden de tutuklandığını öne sürdü.

Ümraniye'de bulunan patlayıcılar, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik bombalı saldırı olaylarıyla nasıl ilişkilendirildiğini anlayamadığını da ifade eden Erenerol, bunun, 'Bir ineğin dağa kaçması hikayesi' gibi hayretler uyandırıcı ve mantıksız olduğunu savundu.

Erenerol, kurucusu olduğu "Büyük Güç Birliği" ve "Ayasofya" derneklerinin de yasal olduğunu söyledi.

Tuncay Özkan mahkemede ifade verdi

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, başka bir dava kapsamında mahkemede ifade verdi.

Özkan, tutuklu bulunduğu cezaevinden, bir dava çerçevesinde ifadesinin alınması amacıyla jandarma tarafından Şişli Adliyesi'ne getirildi.

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan Özkan, yeniden cezaevine götürüldü.

Özkan'ın, hakkında, ''basın yoluyla hakaret'' suçundan Ankara'da açılan dava kapsamında talimatla ifadesinin alındığı belirtildi.

 



Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,217 µs