En Sıcak Konular

HAK-PAR da şok istifa

18 Aralık 2008 16:46 tsi
İbrahim Güçlü partisinden istifa etti

HAK-PAR’ın kurucusu  İbrahim Güçlü partisinden istifa etti. Güçlü ”Bütün Kürtleri temsil eden yeni oluşum başlatacağız. ” dedi. Güçlü, PKK terör örgütü ve Demokratik Toplum Partisi(DTP)’nin Bölgede ve Türkiye’de demokratik bir yere sahip olmadığını belirtti.

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Korucularından İbrahim Güçlü, partinin kuruluş amaçlarından uzaklaşıp bir grubunun çıkarlarına hizmet ettiğinden ötürü istifa ettiğini söyledi. Yeni bir yol haritası çizeceklerini ifade eden, Güçlü; Bütün Kürtleri temsil eden bir siyasi parti kurmayı düşündüklerini söyledi.

29 Mart Yerel Seçim öncesi, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR)”dan şok istifa, partinin kurucusu ve kapatılan KÜRDER”in başkanı İbrahim Güçlü, partinin kuruluş amacından saptığını söyledi. Hak-Par’ın PKK terör örgütü dışında Kürt toplumunda yeni bir temsil yaratmak için 2002 yılında ortaya çıktığını kaydeden, Güçlü:”Hak-Par , soğuk savaş döneminin geleneksel ve statükocu örgütlere benzemeye çalıştığı için Kürdistan toplumundan temsil gücüne erişemedi ”dedi. İbrahim Güçlü, ayrıca;Hak-Par’ın genel ulusal çıkarları savunmadığını bir grubun çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi.

PKK terör örgütü ve Demokratik Toplum Partisi(DTP)’nin Bölgede ve Türkiye’de demokratik bir yere sahip olmadığını altını çizen, Güçlü:”Biz Kürt sorunun çözümünü silahla değil hak ve özgürlükler çerçevesinden çözülmesinden yanayız. Bunun için arkadaşlarımız ile birlikte önümüzdeki günlerde bütün Kürtleri temsil eden bir siyasi parti kurmayı düşünüyoruz ”şeklinde konuştu.

HaberTürk



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,932 µs