En Sıcak Konular

Solda ittifak yine zora girdi

18 Aralık 2008 12:08 tsi
Ankara’da Karayalçın’ın adaylığının ardından DSP’nin aday çıkarmama yönündeki eğilimi, CHP’nin girişimiyle suya düşüyor.


Baykal, Eskişehir ve Ordu’nun DSP’li belediye başkanlarını CHP adayı olarak partiye davet edince, DSP de Ankara’da Karayalçın’a karşı aday göstermeyi planlıyor.

Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde DSP ile CHP arasında işbirliği zora girdi. DSP’nin Ankara’da Murat Karayalçın’ı destekleme kararı karşılığında, CHP’nin de Eskişehir’de aday çıkarmama tavrı suya düştü. CHP Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen’in CHP’ye geçip aday olmasını istiyor. Aksi taktirde CHP de, Eskişehir’de aday çıkaracak.

CHP lideri Deniz Baykal, Eskişehir ve Ordu’da partisinin aday çıkarmayıp DSP adaylarını destekleme isteğine “Böyle bir lüksümüz yok” diyerek işbirliğini reddetti. Eskişehir ve Ordu’nun DSP’li başarılı belediye başkanlarını CHP’ye davet eden Baykal, bu isimler CHP’ye gelmediği taktirde bu iki ilde de aday çıkaracak.

Baykal, Eskişehir’in DSP’li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i partisine davet edip adaylık sözü verirken, ‘’Onun yeniden kazanmasını içtenlikle istiyorum. Ben kendisine CHP’nin adayı olarak seçime katılırsa büyük memnuniyet duyacağım ifade ettim. Kendisi isterse memnuniyetle adayımız olabilir” dedi. Eskişehir’de anakent ile ilçe ve belde adaylarının aynı partide olmasının önemine dikkat çeken ve DSP adayı olarak Büyükerşen’in desteklenmesinin seçim kazanmak için yeterli olmayacağını iddia eden CHP’nin Büyükerşen’e aracılarla da mesajlar ilettiği öğrenildi.

BÜYÜKERŞEN “DEĞERLENDİRİYORUM”

Mustafa Sarıgül’ün yeniden DSP’ye katılması ve Rahşan Ecevit’in çıkışı ile sıkıntılı günler geçiren DSP’de ise Büyükerşen’in partide kalması için ikna çalışmaları ise sürüyor. Sarıgül’ün katılımından sıkıntı duyduğu bilinen ve Ecevit ailesine yakınlığıyla bilinen Büyükerşen, CHP’nin davetini “değerlendiriyorum” demekle yetiniyor.

CHP’nin çengel attığı bir diğer DSP’li Ordu’da da benzer bir süreç yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Baykal’ın “Adayımız olmayı kabul ederse büyük memnuniyet duyarız” dediği Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun da henüz kararını vermedi. DSP’li belediye başkanlarının CHP’nin davetini reddetmeleri halinde, CHP her ilden başka adaylar çıkaracak ve sol oylar bölünecek.

(Gazeteport)

 



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,801 µs