''CHP'nin tavrı siyasî ahlaka uymuyor!'' | " /> ''CHP'nin tavrı siyasî ahlaka uymuyor!'' | "/>

En Sıcak Konular

''CHP'nin tavrı siyasî ahlaka uymuyor!''

18 Aralık 2008 09:48 tsi
''CHP'nin tavrı siyasî ahlaka uymuyor!'' Büyükerşen'e yapılan baskı DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i kızdırdı. Sezer, CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ısrarla transfer etmeye çalışmasına sert tepki gösterdi.

Bu girişimin siyasi ahlaka uymadığını belirten Sezer, "Çıkarcı, basit ve günlük yaklaşımlar. CHP aday bulamayacak kadar zaaf içinde. Allah yollarını açık etsin!" ifadelerini kullandı.

Eskişehir'in DSP'li Belediye Başkanı Büyükerşen, iki sol partiyi birbirine düşürdü. 2004 yerel seçimlerinde Eskişehir'den aday çıkaramadığı için Büyükerşen'i desteklemek zorunda kalan CHP, bu kez DSP'li başkanı transfer etmek istiyor. Uzun süredir yapılan tekliflere soğuk yaklaşan Büyükerşen'in, CHP'den, "Bize gelmezsen başka aday çıkarırız, sen de kazanamazsın." mesajı aldığı kaydediliyor. Tek büyükşehir belediye başkanını kaybetme endişesine düşen DSP ise geçtiğimiz günlerde CHP'ye "Büyükerşen'e dokunmayın, Ankara'da Karayalçın'ı destekleyelim." teklifinde bulunmuştu. CHP lideri Deniz Baykal, önceki gün CNN Türk'te yayımlanan Tarafsız Bölge programında bu çağrıya olumsuz cevap verdi. Büyükerşen'e yönelik ısrarlarının sürdüğüne işaret etti.

DSP lideri Sezer ise Baykal'ı 'AK Parti'den değil DSP'den kurtulmaya çalışmak'la suçladı. CHP'nin 'aday bulamayacak kadar zaaf içinde' olduğunu vurgulayan Sezer, "Baykal'ın girdiği yolun Türkiye'yi nereye götüreceği belli değil. Ne yapmaya çalıştığını anlamakta zorlanıyorum. Büyükerşen'le ilgili konuşurken 'bizde örgüt var, sandığa sahip çıkarız' demiş. Esas yürekli ve inançlı örgüt DSP'dedir. CHP'nin örgütlerini de biliyoruz!" şeklinde konuştu. Medyayı da 'Büyükerşen'i Baykal'a ayartmaya çalışmakla' suçlayan Sezer, şöyle devam etti: "CHP aday bulamayacak kadar zaaf içinde. Güçleri de yok, kendilerine güvenleri de. Zaten bütün adayları ithal. Hâlâ ithal aday peşindeler. Bu kadar siyasi ahlaka uymayan, çıkarcı, basit ve günlük yaklaşımlar CHP'yi nereye götürür bilmiyorum." Sezer, sık sık görüştüğü Büyükerşen'in DSP'de kalma konusunda kararlı olduğunu savundu. Ankara'da Karayalçın'ı destekleme yönündeki duruşlarını ise sürdürdüklerini ileri sürdü.

Seçmenin kanaatine göre hareket edeceğim

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, hangi partiden aday olacağına henüz karar vermediğini söyledi. Konuyu değerlendirdiğini belirten DSP'li başkan, "Karar vermeden önce seçmenlerime kanaatlerini ve tercihlerini soracağım. Onların görüşlerini önemsiyorum." dedi.
 
zaman



Bu haber 251 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,878 µs