En Sıcak Konular

Yazıcı: AKP milletin bir şansı olmuştur

17 Aralık 2008 22:51 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "''AK Parti İktidarı milletin bir şansı olmuştur." dedi...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''Sosyal yardımlaşma vakıfları, 1986 yılında da vardı. Bu vakfın kaynaklarını hortumcuların oluşturduğu çukurları doldurmak için kullandınız. Biz şimdi vatandaşa yediriyoruz'' dedi.

Yazıcı, TBMM Genel Kurulunda, Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Gümrük Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün 2009 yılı bütçeleri üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Başbakanlık Müsteşarı ve örtülü ödeneğin başındaki kişiyle ilgili iddiaların bir çok kez dile getirildiğini, dönüp dönüp aynı şeylerin söylendiğini ifade eden Yazıcı, Türk milletinin de bu iddialara inanmadığını söyledi.

AK Parti olarak yola çıkarken, ''3Y'' ile mücadele edeceklerini açıkladıklarını hatırlatan Yazıcı, ''AK Parti İktidarı milletin bir şansı olmuştur. Milletin yüzü gülmüştür, zaten yapılan seçimlerin sonuçları da bunu gösteriyor'' dedi.

Yazıcı, MİT Müsteşarlığı ile ilgili sorunların hem kurum, hem de Başbakanlık nezdinde devletin çıkarları gözetilerek değerlendirildiğini söyledi. Bunların bir kısmının yargının da gündeminde olduğunu dile getiren Bakan Yazıcı, ''yargının bunları inceleyeceğini ve sonuçta ne olduğu, kimin kiminle ilişkili olduğunun'' ortaya çıkacağını bildirdi.

Yazıcı, ''AK Parti iktidar dönemi, her şeyin ak olarak ortaya çıktığı bir dönemdir. Bizim iktidarımız döneminde kesinlikle karanlık olay yoktur, aydınlanmamış olay yoktur. Daha önce vuku bulmuş olayları çok cesaretle ve basiretli bir şekilde gün yüzüne çıkartıyoruz'' diye konuştu.

Gümrüklerde yaptıkları yenilikleri anlatan Yazıcı, önümüzdeki dönemde gümrük iş ve işlemlerini kısaltacaklarını ve maliyetleri azaltacaklarını dile getirdi.

TEFTİŞ KURULU BAŞKANININ GÖREVDEN ALINMASI

''Gümrüklerde yolsuzluk varmış'' gibi iddiaların, binlerce gümrük çalışanını töhmet altında bıraktığını ifade eden Yazıcı, Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ'ın niçin görevden aldığını anlattı.

Teftiş Kurulu Başkanı hakkında disiplin soruşturması yaptırdığını, bunun sonunda ceza aldığını belirten Yazıcı, ''Ceza alan birisini orada tutmam mümkün değildi'' dedi.

Teftiş Kurulunda dosyaların geciktiğini gördüğünü, bunun üzerine Müsteşarlıktan teftişteki dosyaların sayısını istediğini bildiren Yazıcı, ''Teftiş Kurulu elemanları arasında bana gönderilmesine yer verilmeyen 2 dosya buldum. Bu dosyalarla ilgili 10 yıldır rapor yazılmamış. Kiminle ilgili olduğunu söylemeyeceğim'' ifadesini kullandı.

Aynı konuyla ilgili Başbakanlık Teftiş Kuruluna yazı yazdığını ve bu kişiyle ilgili soruşturma açıldığını vurgulayan Yazıcı, aynı kişinin buradan da disiplin cezası aldığını bildirdi.

Yazıcı, ''Çok enteresandır, 10 yılda 2 dosya raporunu yazamayan arkadaşımız, bir günde 13 rapor yazmış. Benim duruşumla yazıyor. Kamu idaresi bunlar için neyi müstahak görüyorsa, onu yaparım kardeşim'' diye konuştu.

CHP'li milletvekillerinin Yazıcı'nın konuşmasına müdahale etmesi üzerine, AK Parti'li milletvekilleri birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener'e böyle bir usulün olmadığını söylediler. Bunun üzerine Akşener, ''Böyle bir usulün olmadığını biliyorum, ama siz de bu usulün olmadığına katkıda bulunuyorsunuz. Atmaya başlarsam, Meclisin yarısını atmam lazım. 50 kere söyledim, ne yapayım? Kalkıp ineyim mi?'' diye konuştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün, dönemlerinde halkın yüzünü ağartan çalışmalar yaptığını, 2003-2008 arasında restorasyonu, onarımı yapılan eser sayısının 3 bin 650 olduğunu ifade eden Yazıcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Genel Müdürlüğünün, bu yılın 11 ayında değişik isimler altında 3 milyon 948 bin aileye yardım yaptığını, 2 milyon 84 bin aileye de 1 milyon 750 bin ton kömür dağıtıldığını belirten Yazıcı, ''Hiç kimse biz sosyal devletin gereğini yerine getiriyoruz diye kıskanmasın. Bu vakıf 1986 yılında da vardı. Bu vakfın kaynaklarını hortumcuların oluşturduğu çukurları doldurmak için kullandınız. Biz şimdi vatandaşa yediriyoruz'' dedi.

timeturk



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,860 µs