En Sıcak Konular

Baykal'ın reklamı Toptan'ı kızdırdı

17 Aralık 2008 22:21 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmadaki bir ayrıntı TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı kızdırdı.

TBMM Başkanı Toptan, Parlamento Muhabirleri Derneği’nin (PMD) yeni basın merkezinin açılışını yaptı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Toptan, Baykal’ın bütçe görüşmelerindeki,  “Bugün bir Marlboro’nın yarı fiyatına bir metrekare arazi almak imkanı vardır. Yani, bir Marlboro’nın yarı fiyatıyla 1 metrekare arazi alınabilmesi Türk tarımının ne hale düştüğünün açık bir şekilde ifadesidir” sözlerini eleştirdi.

MARLBORO REKLAMI
Toptan ‘’Benim de dikkatimi çekti. İki kez ‘Marlboro’ dedi. Deniz Bey, reklam yaptı” dedi. Kapalı alanlarda sigara yasağının Meclis’te hassasiyetle uygulandığını belirten Toptan, milletvekillerinin bahçede sigara içmeleri için bir mekan hazırlığını söyledi. Toptan, bugüne kadar sigara yasağını ihlal edip bina içinde sigara içen 7 milletvekili hakkında tutanak tutulduğunu bildirdi.

SİGARA YASAĞI
Bir gazetecinin “Milletvekilleri isyan ediyor yasaya ama” demesi üzerine Toptan, “Olur mu? Bütün uygar ülkelerde bu yasak çok daha sert şekilde uygulanıyor.  Bu konuda RTÜK de görevini yapmıyor. Hala şifreli kanallarda sigara içilen görüntüler yer alıyor” dedi.

CAPPUCİNO MAKİNASI
Meclis Başkanı, TBMM Üyeler Lokantası ile ilgili zaman zaman çıkan haberler konusunda da sitemini iletti. “Orada haksızlıklar da yapılıyor. Çorbanın fiyatı, kuru fasulyenin fiyatı…Bunlar kamunun diğer yerlerinde olanlardan, daha ucuz değildir” diyen Toptan, lokantada günde ortalama 3 bin kişi yemek yediğini anımsattı. Toptan, “Bu 3 bin kişinin çok az sayıda olanı milletvekilidir. Misafirleriyle yemek yemektedirler” dedi.

Toptan, AKP Gaziantep milletvekili Mahmut Durdu başta olmak üzere bazı vekillerin sigara içilen bahçe bölümünde “Cappucino ve Espresso” içebilmek için kahve makinesi istediklerinin hatırlatılması üzerine “Bana öyle bir talep gelmedi. Öyle yaparsak, bu kez de çay ocaklarının kapatılması gerekir. Ona da kimse yanaşmaz” dedi.

gazeteport




Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,450 µs