En Sıcak Konular

CHP'den MİT'e ağır eleştiri

17 Aralık 2008 20:17 tsi
CHP'den MİT'e ağır eleştiri
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, ''MİT içinde çürüme başlamıştır, kurum içinde ne varsa dışarıya yansıyor. (MİT), BBG evi gibi'' dedi.

Genel Kurulda, MİT Müsteşarlığının bütçesi üzerinde söz alan Ersin, MİT'e ait gizli bilgilerin, medyada yayınlanmasına tepki gösterdi. Kurumun elemanlarının deşifre olduğunu öne süren Ersin, kurum içinde ne varsa dışarıya yansıdığını söyledi.

''Çeçen eski komutanları kim pusuya düşürüp öldürüyor?'' diye soran Ersin, şöyle devam etti:

''Türkiye KGB'nin arka bahçesi mi oldu? Kim bu Tuncay Güney? Eski Müsteşar Şenkal Atasagun'un, Tuncay Güney deşifre olduktan sonra, ABD'ye kaçırdığı doğru mu? MİT'in gizli bilgileri nasıl basına yansıyor? MİT'te hizipleşmeler olduğu doğru mu? Şu an MİT içinde vali, yüksek bürokrat çocuğu olan kaç kişi var? Hangi görevleri yapıyorlar? MİT içinde kendilerini 'zenci' diye tanımlayan bir kesim var mı? MİT maalesef istihbarat yönüyle güçlü bir örgütümüz değil. Çürüme başlamıştır. MİT içinde ne varsa dışarıya yansıyor. (MİT) BBG evi gibi.''

MİLLETVEKİLİ ÇOCUKLARI HIRSIZLIK YAPMAYACAK

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasetçi çocuklarıyla ilgili sözlerini eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın, siyasetçi çocuklarını tarif etmeye hakkının bulunmadığını ileri süren Özdemir, ''Çünkü Sayın Başbakanın döneminde siyasetçi çocukları, aldıkları sahte çürük raporlarıyla önce askerlikten yırtıyorlar, arkasından 300, 500 milyon dolara gemi alıyorlar'' dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'ın, ''çamur atma'' diye laf atması üzerine Özdemir, bugün bir gazetede çıkan ''Gitti gemi, geldi tersane'' yazılı haberi okudu.

Özdemir, AK Parti'li milletvekillerinin ''ticaret yapmak yasak mı?'' demeleri üzerine, ''Sayın Maliye Bakanı da aynısını söylüyor. Bakan ve milletvekili çocukları ticaret yapacak ama hırsızlık yapmayacak, ihale yolsuzluğu yapmayacak. 25 yaşında genel müdürü olduğu şirketlere ihale pazarlaması yapmayacak'' dedi.

Bu ifadeleri tarihe not düşmek için söylediklerini anlatan Özdemir, ''Güzel bir söz vardır, 'Keser döner sap döner, bir gün gelir hesap döner'. Hesap vereceğiniz günlerin karinesi olsun diye bunları söylüyoruz'' ifadesini kullandı.

Özdemir, Başbakan Erdoğan'ın, Gulbeddin Hikmetyar ile çektirdiği resmi, Genel Kurul kürsüsünden milletvekillerine gösterdi. AK Parti'li milletvekillerinin, ''O dönemde Hikmetyar'ın bir vatanperver'' olduğunu söylemesi üzerine Özdemir, ''Kaç tane vatanperverin eteğini öperek Başbakan olmaya, siyaset yapmaya devam edeceksiniz'' karşılığını verdi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da konuşmasında mobil araçlarla insanların dinlenildiği iddialarına yer verdi. 15-16 dinleme aracının saatli bomba gibi dolaştığını ileri süren Kart, ''Bu araçları kimin kim için kullandığı belli değil. Ancak bu araçların Başbakanın ve Başbakanlığın bilgi ve hizmeti çerçevesinde kullanıldığı sabittir'' dedi.

Türk Telekom özelleştirmesine değinen Kart, kuruluşun denetim kurulunda Oger şirketini temsilen 2, Hazineyi temsilen de bir kişinin görev yaptığını söyledi. Kart, Oger adına görev yapan kişinin Başbakanlık Müsteşarı olduğunu ileri sürerek, ''Bu dönemde devlet yönetimi ile şirket yönetimi iç içe geçmiştir'' diye konuştu.

Genel Kurulda 2. tur görüşmelerine ara verildi.

samanyoluhaber




Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,956 µs