En Sıcak Konular

Ermenilerden kaç ASKER özür diledi?

17 Aralık 2008 17:20 tsi
"Özür diliyoruz" platformuna 10785 kişi katıldı. Değişik meslek gruplarından kişiler imza atarak kampanyaya destek verdi. Peki kaç asker kampanyaya destek verdi? İşte bu sorunun cevabı.

Bir grup tarafından başlatılan, "Ermeni kardeşlerimizden özür diliyoruz" kampanyasına 10 bin 785 kişi katılım gösterdi. Değişik meslek gruplarından kişilerin imza verdiği kampanya devam ediyor. 10 bin 785 kişi arasında sadece bir emekli asker bulunuyor. Kampanyaya destek veren o asker emekli Hakim Albay Ümit Kardaş.... Kardaş, özellikle TSK'ya yönelik eleştirileriyle tanınan bir isim... Kardaş'ın kampanyada mesleğini emekli albay yerine hukukçu olarak belirtmesi de dikkat çekiyor.
 
Kampanyaya destek veren tek asker kökenli kişi olan Ümit Kardaş, niçin özür dilediğini 8 sutun'a değerlendirdi. Kendisinin kamuoyunca görüşlerinin bilindiğini söyleyen Kardaş, "Ben Kürt sorunu üzerine de yazılar yazıyorum. Duruşum, görüşlerim zaten belli" dedi.
 
ADINA NE DERSENİZ DEYİN
 
"Adına ne derseniz deyin tarih içerisinde böyle şeyler yaşanmıştır" diyen Kardaş, "Tehcir de aslında çok vahim bir şeydir" ifadesinde bulundu. Bu tür olaylarla ilgili olarak toplumların yüzleşmesi gerektiğini söyleyen Kardaş, bundan gocunulmaması gerektiğini de belirtti. "Peki siz bunun adına ne diyorsunuz?" şeklindeki sorumuza, "Soykırım hukuki bir kavram. Buna oradaki olaylar girer mi girmez mi üzerinde çok fazla durmamak lazım. Soykırım dendiği vakit acaba hukuki yönden tazminat gibi bir takım şeylere maruz kalır mıyız şeklinde endişeler var. Öyle deseniz de ben Türkiye'nin başının ağrıyacağını zannetmiyorum. 1915'te bir sözleşme de yoktu. O kelimelere takılmadan, trajik olayların yaşandığını kabul etmek lazım." diye konuştu.
 
TEPKİ ALMAM ÖNEMLİ DEĞİL
Olayın açık olarak tartışılmasını önemsediğini kaydeden Kardaş, Ermenistan'la ilişkilerde böyle bir özür dilemenin katkı sağlayacağını savundu. Kardaş, girişimin, hem Türkiye'deki katı milliyetçiler için hem de diyaspora Ermenileri için bir açılımdan başka bir anlam ifade etmediğini de sözlerine ekledi. "Tepki aldınız mı?" şeklindeki sorumuza Kardaş, "İsmimi siz farketmişsiniz, şimdiye kadar herhangi bir tepki almadım. Zaten ben bundan daha fazla tepki çekecek şeyler yazdım. Tepki de çok önemli değil, önemsemiyorum." diye cevap verdi.

BAŞBAKAN'IN SÖYLEDİKLERİNİ ÖNEMSEMİYORUM

Başbakan Erdoğan'ın konuyla iglili açıklamasını hatırlatmamız üzerine Kardaş, Başbakan Erdoğan'ın son dönemde pek çok konuda vesayet organlarının görüşleri doğrultusunda hareket ettiğini öne sürdü. "Artık ben Başbakan'ın söylediklerini de önemsemiyorum" diyen Kardaş, "Aksine bir politikacı olarak kendisinin bunu destekleyici bir tavır içine girmesi lazım. Onur, grur meselesi yapacak bir şey yok. Bu barışa katkı sağlayacak bir girişim.

GEREKİYORSA TAZMİNAT DA ÖDENMELİ

Emekli Albay Ümit Kardaş, hukuki olarak bir zarararın ortaya konulması durumunda Türkiye'nin tazminat da ödeyebileceğini söyledi. Dünyada başka devletlerin de değişik milletlere büyük zararlar verdiği hatırlatmasında bulunan Kardaş, ABD'nin Irak'ı işgalini buna örnek olarak gösterdi ve dünyada böyle bir yargılamanın mümkün olmadığını ifade etti.

TSK'DAN UYARI ALDINIZ MI?

"Emekli askersiziniz, imza kampanyasına katılmanızdan dolayı ya da TSK'ya yönelik eleştirilerinizden dolayı herhangi bir uyarı aldınız mı?" şeklindeki sorumuza Kardaş, "O şekilde bir uyarı almadım. Sadece, Genelkurmay, bu açıklamalarımdan dolayı askeri tesislerden yararlanmam yasakladı. Yani böyle bir tepki göstermiş oldular. Ben de bununla ilgili Askeri Yüksek İdari Mahkemesi'nde dava açtım ve dava şuanda görülüyor" dedi.

8 Sütun



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs