İsrail tartışıyor: Gazze'yi hangi yöntemle vuralım? | " /> İsrail tartışıyor: Gazze'yi hangi yöntemle vuralım? | "/>

En Sıcak Konular

İsrail tartışıyor: Gazze'yi hangi yöntemle vuralım?

17 Aralık 2008 16:34 tsi
İsrail tartışıyor: Gazze'yi hangi yöntemle vuralım? İsrail savunma bakanlığı, Gazze'deki Filistinli direnişçileri vurmak için nasıl bombalama yapılacağını tartışıyor.

İsrail savunma bakanlığı danışmanları, Gazze'deki Filistinli direnişçileri vurmak için nasıl bombalama yapacaklarını tartışıyor.

Bakanlığın danışmanlarından Ahaz Benari'ye göre, İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli savaşçıları vurmak için topçu ateşine başvurmamalı; çünkü, topçu ateşinde çok sayıda sivil de ölüyor.

İsrail topçusu, Kasım 2006'de Beyt Hanun'da 18 Filistinli sivili öldürmüştü. İsrail Savunma bakanlığı da, Filistinli sivillerin bir kaza sonucu vurulduğunu iddia etmişti.

Haaretz gazetesinin bildirdiğine göre, İsrail savunma bakanı Ehud Barak'ın danışmanlarından Ahaz Benari, "Topçu ateşine ancak göreceli olarak açık arazilerde müsaade edilmeli. Şehir bölgelerine topçu ateşi probleme yol açar. Direnişçilerin vurulma şansı az" diye konuştu.

Ateşkesin sona erdiği 19 kasım sonrası için, Ehud Barak ve İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Eşkenazi, Gazze'de kapsamlı bir ordu operasyonunun şüpheli olduğunu söylemişlerdi ama savunma bakanlığındaki tartışmalar, İsrail'in Gazze'yi vuracağını gösteriyor.

Yapılan tartışmalarda, Gazze Şeridi'ne halı bombardımanı düzenlenmeden önce, bazı bölgelerden Filistinlilerin zorla göç ettirilmesi düşünülüyor. Savunma bakanlığı danışmanı Benari'ye göre, bombardıman öncesi bölge sakinlerinin uyarılmasına rağmen, bazı siviller bölgede yine de kalacak ve sivil zayiat olacak.

Gazeteye göre, Başbakan Ehud Olmert ise Gazze'ye askeri operasyonun şekli ve kapsamı konusunda, yakında bir kabine toplantısı yapılacağı sözünü verdi.

İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkesin süresi cuma günü doluyor ve Hamas ateşkesi uzatmak niyetinde olmadığını açıklamıştı.

Dünya Bülteni



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs