En Sıcak Konular

Kayseri Atatürk Stadı tarih oluyor

17 Aralık 2008 16:31 tsi
Türkiye´nin en modern stadına kavuşacak olmanın heyecanını yaşayan Kayseri´de, emektar Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı´nın yıkımına başlandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ve Büyükşehir Belediyesi’nin arsasını sattığı Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı, kısmen yıkılmaya başlandı. Stadın arsasını satın alan Multi Turkmall firması, stadın tribünlerinin bazı bölümlerini yıkmak için çalışma başlattı.

1957-58 döneminde inşa edilen emektar stadın misafir tribünü ile Erciyes kale arkası tribünü yıkılacak. Yıkılan bölümlerin önüne 10 metre yüksekliğinde tahta perde çekilerek statta maçların oynanmasına bir süre daha devam edilecek. Stadyum Müdürü Osman Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 bin 918 seyirci kapasiteli olan stadın kapasitesinin iki tribünün yıkılmasıyla 19 bin 329’a düşeceğini bildirdi. Seyirci kapasitesi eksilmesini Futbol Federasyonu’na bildirdiklerini ifade eden Kayaalp, şu bilgileri verdi: "Erciyes kale arkası ve misafir seyirci tribünü yıkılmaya başlandı. Bu kısımlar yıkıldıktan sonra misafir tribününü şimdiki kartlı tribüne taşıyacağız. Yıkılan bölümlerin önüne 10 metre yükseklikte tahta perde yaptıracağız. Böylece, inşaat çalışmaları statta oynanacak karşılaşmaları engellemeyecek. Yıkılacak tribünde bulunan skorbordu da açık tribün tarafına taşıyacağız. Yapımı süren Kadir Has Stadyumu tamamlanana kadar, emektar stadımız bu şekilde hizmet vermeye başlayacak. Yeni stadımız tamamlandığında ise eski stadımızı tamamen boşaltıp Multi Turkmall firmasına devredeceğiz."

Stattan sökülen işe yarar malzemelerin de diğer spor tesislerinde değerlendirileceğini kaydeden Kayaalp, stattan sökülen koltuklar, metal aksam ve çimlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe ve beldelerdeki spor tesislerine gönderileceğini ifade etti. Böylece, eski stadın ekonomiye katkı sağlamasının amaçlandığını belirten Kayaalp, bu tür malzemelere ihtiyacı olan belediyelerin Büyükşehir Belediyesi’ne başvurması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin arsasını sattığı emektar stadın yerine Multı Turkmall şirketi tarafından otel, alışveriş merkezi ve rezidans inşa edilmesi planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin arsa satışından elde ettiği gelirle yaptırdığı ve Türkiye’nin en modern stadyumu olduğu belirtilen Kadir Has Stadyumu’nun ise yapımı sürüyor.




Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,418 µs