selam | " /> selam | "/>

En Sıcak Konular

Can Ataklı'dan Veli Küçük'e selam

17 Aralık 2008 14:28 tsi
Can Ataklı'dan Veli Küçük'e selam Veli Küçük, Can Ataklı Business Channel'dan atıldığında tekrar işe alınması için bizzat devreye girdiğini açıklamıştı. Ataklı bugün köşesinden "teşekkür" etti.

Ergenekon tutuklusu emekli tuğgeneral Veli Küçük, dün mahkemedeki sorgusunda gazeteci Can Ataklı'nın, çalıştığı Business Channel'dan çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Can Ataklı'nın görevine son verildiğini 'dostu ve arkadaşı' Emin Şirin'den öğrendiğini anlatan Veli Küçük, Ataklı'nın tekrar işe alınması konusunda Şirin'le konuştuklarını söylemişti. Sorgunun ardından söz alan Business Channel'ın sahibi tutuklu sanık Hayrettin Ertekin de Ataklı'yı tekrar işe alması için 7-8 generalin kendisini aradığını ileri sürmüştü.

Bugün de Can Ataklı köşesinden Ergenekon'a vefa borcunu ödedi. Ataklı Ergenekon terör örgütü davasında yargılananların zaten devletin bilgisi ve onayı dahilinde iş yapmış olabileceklerine dikkat çekerek bu kişilerin davada ayrılmasını istedi. Ataklı'ya göre devletin bilgisi ve onayı dahilinde devleti için gizli işler yapanlardan biri de Veli Küçük...

İşte Ataklı'nın bugünkü yazısının ilgili kısmı...

Ergenekon çıkmazı

Can Ataklı / Vatan

Ergenekon davasında, en önemli sanık Veli Küçük’ün ifade vermesiyle yepyeni bir dönem başladı. Veli Küçük ifadesinde “Devletin bana komplo kuracağını hiç beklemiyordum” dedi.

Bu sözler bence çok önemli. Önemi de Ergenekon davasının seyrini çıkmaza sokacak olmasından geliyor bence.

Şimdi hiçbir ön yargım olmadan ve okurlardan da yanlış bir değerlendirme yapmamalarını özellikle bekleyerek bir konuya açıklık getirmek ve sorgulamak istiyorum.

Her devletin olduğu gibi Türkiye’nin de, bizzat devlet organları tarafından onaylanan, planlanan ve konumu gereği gizli kalmasına karar verilen “yasa ve hukuk dışı” eylem ve operasyonlar yaptığı bilinmeyen bir gerçek değil.

ABD’nin CIA’sı, İngilizlerin MI6’sı, İsrail’in MOSSAD’ı her zaman ve her ülkede “devlet onayıyla” gizli operasyonlar yapar.

Türkiye’nin de bunu hiç yapmadığını kimse savunamaz. Türkiye de mutlaka yapmıştır ve belki yapmaya da devam ediyordur.

Şimdi tekrar ısrarla söylemek istiyorum bunları ne savunuyor ne haklı görüyorum, ama bir realite olduğunu da kabul etmemiz gerek.

Ergenekon davasıyla birlikte, geçmişte yaşadığımız kimi yasa ve hukuk dışı operasyonları da ortaya koymak ve bunlarla hesaplaşmak istiyoruz.

Ancak sorun şurada: Geçmişte yaşanmış olayların hangileri bizzat dönemin devlet yönetiminin bilgi ve onayı ile ama gizli olarak gerçekleştirildi, hangileri devletten aldıkları gücü kendi çıkarı için kullananlar tarafından yapıldı?

Veli Küçük ve isimleri geçen bazı kişilerin, devletin bilgisi, onayı altında ve gizli olarak bazı operasyonlar yapmış olmaları ihtimali çok yüksek.

Ayrıca sadece Veli Küçük değil, belki şu anda adını bile hiç duymadığımız pek çok devlet görevlisi bu operasyonların içinde yer aldı.

Ergenekon davasının açmazı bana göre burada. Devletin bilgisi ve onayı ile yapılan kimi gizli operasyonlarla kimilerinin görev başındayken ya da görevlerinden sonra karıştıkları yasa dışı operasyonlar ayrılmadan hesap sorulmaya kalkılırsa, hem işin içinden çıkılamayabilinir hem de bazı Ergenekon sanıkları bu davadan birer “kahraman” olarak ayrılabilir.

İktidar gücünü hesaplaşma aracı olarak kullanmak isteyenler, akıllarına gelen her “kötü” olayı Ergenekon’a mal etmeye çalışarak bir yandan kafaları karıştırırken bir yandan da korku imparatorluğunun sınırlarını geliştirmeye çalışıyor. Adalet bu oyuna gelirse Ergenekon’dan hiçbir sonuç alamayacağımızı söylemek yanlış olmaz.


 Yorum Ekle  Arkadaşına Gönder  Yazdır Toplam 9 Yorum



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs