En Sıcak Konular

Ankara-Eskişehir 1 saat

17 Aralık 2008 13:09 tsi
Hızlı tren için geri sayım başladı. Yeni yılla birlikte Ankara ve Eskişehir arasında seferler başlıyor. Fiyatlar da belli oldu.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-Eskişehir arası hızlı tren bilet fiyatlarının da 30 ile 40 YTL arasında olacağını belirtti.

Karaman, Ankara-Eskişehir arasını 1 saat 5 dakikaya indirecek tren seferlerinin ne zaman başlayacağı konusunda ise kesin bir tarih vermekten kaçındı. Ancak, 2009'un ilk aylarında seferlerin başlayacağını kaydetti.

Karaman, hızlı tren hatlarının bulunduğu illere çevre illerden ulaşımı kolaylaştırmak için otobüs firmaları ile anlaştıklarını da vurguladı.

Karaman, "Hızlı tren yolcuları ücretsiz veya düşük ücretle tren garına ulaştırılacak." dedi. Şehirler arası otobüs firmaları Ankara-Eskişehir arasında 15-20 YTL'ye yolcu taşıyor. İki şehir arası yolculuk otobüsle 2.5-3 saat sürüyor.

NEDEN GECİKME OLDU?

Ankara-Eskişehir arasında sefere konulacak hızlı tren, Başkent'teki hemzemin geçitlere takıldı. Hızlı tren, Ankara'daki 4 hemzemin geçitte güvenlik tedbirlerinin alınmasını bekliyor. Hızlı tren hattı üzerinde bulunan 4 hemzemin geçitte sorun olduğunu söyleyen Karaman, Atatürk Orman Çiftliği, Hava Durağı, Lale Durağı ve Sincan Sanayi Sitesi hemzemin geçitlerinde güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğini vurguladı. Karaman, altgeçit yapılmaması halinde hemzemin geçitleri kapatacaklarını, kendi yetkileri olduğunu ve yetkilerini kullanacaklarını ifade etti.

internethaber




Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs