Kurtlar Vadisi'ne Ergenekon baskısı mı? | " /> Kurtlar Vadisi'ne Ergenekon baskısı mı? | "/>

En Sıcak Konular

Kurtlar Vadisi'ne Ergenekon baskısı mı?

17 Aralık 2008 13:03 tsi
Kurtlar Vadisi'ne Ergenekon baskısı mı? Apar topar Show TV'den ayrılan Kurtlar Vadisi, ekonomik değil de başka sebeplere kurban gitmiş olabilir mi?

M. Emin Karamehmet'in sahibi olduğu Show TV de mi tırstı acaba?.. Onun da mı gözünü korkuttular?..

Hasan Karakaya / Vakit

Hemen her hafta; “Kendi gününde, kendi saatinde ve kendi kanalında” diyerek anons ettiği “Kurtlar Vadisi”ne niye ara verdi ya da niye yayından kaldırdı?..
Bir “Ergenekon baskısı” mı var?..
Efendim, sizlerin de gayet iyi bildiği gibi, “Kurtlar Vadisi Pusu” adlı dizi iki haftadır yayınlanmıyor... Bu “sürpriz” gelişme, gazetelerde şöyle yer almıştı:
“Show TV, aldığı ani bir kararla dizinin yayınına ara verdi... Polat, daha İskender'i yakalamadı. Muro'nun akıbeti belli olmadı. Memati ile Abdulhey hesaplaşmadı. Vadi hayranları şokta... Peki şimdi ne olacak? Show TV'nin içinde bulunduğu ekonomik sebeplerden dolayı Pana Film'in yapımcılıklarını yaptığı Kurtlar Vadisi ve Eşref Saati dizileri yayını askıya alındı... Ocak ayında Pana Film ile Show TV tekrar masaya oturacak...
Dizilerin kaldırılmasının ekonomik nedenlerden olduğu söylenirken, Show TV'nin Pana Film'e uzun zamandır ödeme yapmadığı da ortaya çıktı. Taraflar konu ile ilgili net bir açıklama yapmaktan kaçınırken, kararın alınmasında Pana Film'in geciken ödemelerinin yattığı gelen bilgiler arasında. Benzer olaylar ekonomik krizin yeni başladığı dönemde de yaşanmış, Show TV, bölüm başına 750 bin YTL'yi bulan ödemeden indirim yapılmasını istemişti.”
Yine bildiğiniz gibi; Kurtlar Vadisi Pusu dizisiyle ilgili yayınlanan haberlere ilişkin Pana Film'in resmî açıklaması da şöyle olmuştu:
“Pana Film'in Show TV ile ekonomik sorunları olduğu doğrudur. Show TV buna kalıcı bir çözüm bulamazsa yollarımız ayrılacaktır. Kurtlar Vadisi Pusu ve Eşref Saati'nin hangi kanalda yayınlanacağı, sorunlar çözüldükten sonra belli olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

EKONOMİK Mİ, ERGENEKONİK Mİ?

Ancak, yazının en başında da ifade ettiğim gibi, her “bilgi”ye güvenmemek gerekir!.. Çünkü, yapılan “resmî açıklama”lar, her zaman gerçekleri yansıtmayabilir!..
Şahsen ben, bu “diziye ara verme” kararının altında, “Ekonomik” değil, “Ergenekonik” sebepler olduğunu düşünüyorum!..
Niye böyle düşünüyorum?.. Çünkü, “Ergenekon Terör Örgütü Dâvâsı”nın sanık avukatları, son zamanlarda “Kurtlar Vadisi aleyhinde” konuşmaya ve dizinin “Ergenekon Dâvâsı'nı yönlendirdiğini” söylemeye başlamışlardı!..
Ne gariptir ki;
Diziye ara verme kararı, bu “cayırtı”ların hemen arkasından geldi!.. Eğer böyle bir durum varsa, şunu söyleyebiliriz: “Birileri Karamehmet'in kulağını çekti!”
Eğer böyle bir durum yoksa, sormak gerekir;
Show TV gibi bir televizyonun altından kalkamayacağı bir yükü, Kanaltürk gibi, yeni bir televizyon nasıl kaldıracak?
Duydum ki; Pana Film ile Kanaltürk arasında görüşmeler devam ediyormuş!.. Kurtlar Vadisi, büyük bir ihtimalle Kanaltürk'e transfer olacakmış!..
Peki, bu ne demek?
Ergenekon Terör Örgütü'nün, birilerinin gözlerini hâlâ korkutuyor olması demek!..
Baksanıza... Kartel medyası, “Ergenekon Dâvâsı”na ilgi göstermiyor, Show TV de, tam da “Veli Küçük'ün sorgulanacağı” günlerde diziye ara veriyor!..
Hele söyleyin;
Veli mi Küçük, İskender mi Büyük?
Gelişmeleri, ilgiyle izliyoruz!..

 



Bu haber 1,176 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,974 µs