En Sıcak Konular

Toptan ''Abi olarak dost tavsiyesi'' verdi

17 Aralık 2008 12:04 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP’lilere ‘TBMM dışında yanlışlıklar’ yapmamaları konusunda ‘abi olarak dost tavsiyesi’nde bulundu…

DTP milletvekillerine TBMM dışında bazı yanlış işler yaptıkları eleştirisi yapan TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Ağabey ve dost tavsiyesi’nde bulundu. Toptan, Parlamento Muhabirleri için yapılan yeni açık basın ofisinin hizmete girmesi nedeniyle ziyarette bulunduğu basın merkezinde, gazeteciler ile sohbet etti. Toptan, “Meclis dışında yanlış işler yaptığı için eleştirdiğiniz DTP milletvekilleri için resmi ya da gayri resmi bir girişimde bulundunuz mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

DOST SÖZLERİME KULAK VERSİNLER
“Parlamento dışı eylem ve sözleri ile ilgili devletin ilgili birimleri herhalde çalışıyorb Çünkü çok sık fezleke geliyor. Ve ben de bunları ilgili komisyonlara havale ediyorum. Ben bir Meclis Başkanı ve ağabeyleri olarak sözlerime kulak vermelerini istiyorum. DTP’lilerin meclis’te olmaları büyük bir şans. Çokseslilik bakımından önemli. Biz TBMM yönetimi olarak onlara AKP’ye tanıdığımız imkanların hepsini tanıyoruz. Bizim sözlerimize dost sözleri olarak kulak vermelerini salık veririm.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Toptan, hizmete giren ve Türkiye’de bir ilk olan yeni açık ofisin, zor şartlarda görev yapan parlamento muhabirlerinin koşullarını biraz daha iyileştireceğini belirtti. Toptan, imkanların izin verdiği en uygun koşulları sağlamaya çalıştıklarını da belirterek, “Umarım burada hep güzel haberler yazılır” dedi.

LOKANTA HABERLERİ HAKSIZLIK
Toptan, TBMM çalışanlarının durumlarının iyileştirilmesi için yaptıkları çalışmaları da anlattı. 4c kadrolu çalışanların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık yardımının yılbaşından itibaren yapılacağını, promosyon paralarının ödeneceğini de yineleyen Toptan, meclis lokantası ile ilgili yapılan bazı haberlerin haksızlık olduğunu söyledi. Toptan bir çok kamu kurumundan daha pahalı verilen yemeklerin yalnızca milletvekillerine yönelik olmadığını ve her gün 3 bin kişinin yemek yediği lokantada fiyatlarla ilgili haksız haberler yapılmasından şikayet etti.

7 VEKİLE CEZA
Araç kiralanması ile ilgili haberlerin de doğru olmadığını, satın almak yerine kiralamak yöntemiyle daha ekonomik bir yönteme geçileceğini anlatan Toptan, sigara yasağını delen 7 milletvekiline ceza kesildiğini ve tutanakların Maliye’ye gönderildiğini de anlattı. Toptan vekillerin isimlerine vermedi.

internethaber



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs