En Sıcak Konular

Bankalar kart limitlerini düşürüyor

17 Aralık 2008 10:09 tsi
Bankalar, ekonomik krizde müşterilerin kredi kartına yüklenmesine karşı tedbir alıyor. Alışveriş yaparken otomatik olarak 'limitiniz yok' sürpriziyle karşılaşabilirsiniz!

Bankalar müşterilerin kredi kartı alışveriş ve nakit avans kullanımlarına haber vermeden sınırlama getiriyor.Milliyet gazetesinin haberine göre, bazı bankaların yeni başlattığı uygulamada müşteri kredi kartı borcu olmasa da, alışveriş yaparken veya nakit avans çekerken otomatik olarak ‘limitiniz yok’ sürpriziyle karşılaşıyor.
Banka şubelerine ‘Limitim var. Neden kredi kartımı kullanırken sorun yaşıyorum?’ diye başvuran müşteriler, banka görevlisinden genel müdürlük talimatıyla yeni müşteri limiti uygulaması başlatıldığını ve limitlerinin düşürüldüğü yanıtını alıyorlar.

ESKİDEN HABERSİZ LİMİT ARTIRIYORLARDI

Geçmiş dönemlerde bankaların tüketicileri kredi kartı kullanımına teşvik etmek için bilgi vermeden limit yükseltmeleri yoğun tartışmalara konu olurken, şimdi de kriz ortamını göz önünde tutarak müşteriden habersiz limit düşürmeleri şikâyetlere neden oluyor.
Büyük bir bankanın yıllardır kredi kartı müşterisi olduğunu anlatan bir tüketici, limiti olduğu halde bankanın habersiz limit sınırlamasının kendisini güç durumda bıraktığını şöyle anlattı:
“Yıllardır sektörün büyük bankalarından birinin müşterisiyim. Ne bu bankaya ne de başka bir bankaya kredi kartı veya bireysel kredi borcum yok. Habersiz limit sınırlaması yüzünden, utandığım bir duruma düşürülerek mağdur edildim. 900 lira limitim olmasına karşın genel müdürlükten aldıklarını belirttikleri talimatla, kredi kartımdan, hastanede olan eşime 75 lira para aktaramadım...”

HaberTürk



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,918 µs