özür yorumu | " /> özür yorumu | "/>

En Sıcak Konular

Gül'den özür yorumu

16 Aralık 2008 20:07 tsi
Gül'den özür yorumu "Ermenilerden özür diliyoruz" kampanyası hakkında Cumhurbaşkanı Gül'ün yaptığı yorum bazılarının hoşuna gitmeyecek...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ermenilerden özür dileme" kampanyası ve emekli büyükelçilerin karşı bildirisine ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, Türkiye'de görüşlerin açıkça ifade edilebildiğini belirtterek, "Bizim devlet olarak tavrımız, tüm komşularımızla ilişkilerimizi en iyi noktaya getirmek, tüm komşularımızla güven, istikrar temin etmek ve bütün bölgede refahın gerçekleşmesini temin etmek. Bunun yolu da buradan geçer" dedi.

Gül ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov, Çankaya Köşkü'nde baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler ve gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Gül, bir Bulgar gazetecinin, göç edenlerin mülk sorunu ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu tip konularla ilgili Türkiye ve Bulgaristan'ın bazı konuları var. Çözülmesini arzu ettiği meseleler var. Bunlarla ilgili şöyle bir karara vardık... Bulgaristan tarafı hangi meselelerin çözülmesini istiyorsa Türk tarafı hangi meselelerin çözülmesini istiyorsa bu konuları toplayıp iki ülke dışişleri bakanlığı müsteşarları arasında bir komite kuruyoruz. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki problemler çözülemeyecek problemler değildir. Büyük resim gayet iyidir. Bu da dostluk, işbirliği ve karşılıklı güvendir."

AYDINLARA ÖRTÜLÜ DESTEK Mİ?

"Ermenilerden özür dileme" kampanyası ve emekli büyükelçilerin karşı bildirisini nasıl değerlendirdiği de sorulan Gül, Türkiye'de görüşlerin açıkça ifade edilebildiğini belirtti. Çeşitli gruplar ve kişilerin bir araya gelip fikirlerini açıklayabileceğini ifade eden Gül, tartışma ortamının cereyan ettiğini ve herkesin bunu gördüğünü söyledi.

Gül, "Bizim devlet olarak tavrımız, tüm komşularımızla ilişkilerimizi en iyi noktaya getirmek, tüm komşularımızla güven, istikrar temin etmek ve bütün bölgede refahın gerçekleşmesini temin etmek. Bunun yolu da buradan geçer" diye konuştu.



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,133 µs