En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan muhalefete sert

16 Aralık 2008 19:28 tsi
Başbakan Erdoğan muhalefete sert Meclis Genel Kurulu bütçe görüşmeleri nedeniyle hararetli konuşmalara sahne oldu. Baykal ve Bahçeli hükümete yüklendi. Başbakan Erdoğan da onlara. Erdoğan'ın Güneydoğu ziyaretine ilişkin sözleri ise DTP'lileri ayağa kaldırdı. Erdoğan IMF konusunda da aç

Meclis Genel Kurulu'nda Deniz Baykal, ekonomik verileri pankartla göstermesinden sonra Başbakan Erdoğan da geçmiş CHP iktidarları dönemlerine yönelik gazete manşetlerini pankartlar halinde Genel Kurul salonunda gösterdi.

“Baykal enerji darlığı sürecek diyor”, param var gaz yok ne yapayım diyor. 
Fiyat artışları önlenemiyor.
Şeker satışları dün durduruldu.
5 Litre benzin 500 lira
Benzin satışları yüzünden cinayet işlenmeye başlandı.
1992 Kaldırın şu pisliği. Bu CHP belediyesi kaldıramadı , bu fakir orda iş başına geldi o kaldırdı. Bu çöpler dağ gibi sokakları işgal etmişti.
Sabah gazetesi maske dağıtıyordu, biz geldik sokaklar temizlendi.
Rüşvet SHP’ye böyle aktı
Erdoğan konuşmasını kartlar eşliğinde yaparken gösterilen tepkilere, "Genel Başkan kartları gösterirken memnun oluyordun da ben gösterince niye rahatsız oluyorsun" şeklinde cevap verdi.
Erdoğan, "kişi başına düşen gayri safi milli hasıla 3317 ,2007’de  9305, bu yıl sonunda 10 bin doları geçiyor" dedi.

IMF ortağımız

Başbakan Erdoğan Meclis Genel Kurulu'nda IMF iddialarına ise şu cevabı verdi.

"IMF ile ilgili konuda rahatsız olduğum bir durum var. Burada değinmek zorundayım. IMF sadece Erdoğan’ın konusu imiş gibi gündeme getiriliyor. Sayın Baykal geçenlerde, ‘Hükümet IMF ile anlaşmayı çok geciktirdiler. Bunların yapacakları başka şeyleri yok. Geç kaldıkları için de maliyeti artırdılar. Biran önce Türkiye’nin bir atılım yapması lazım” demiştir.

IMF ile Mayıs ayından beri görüşmeler devam ediyor. Ülkemizin menafaatlerini kimseye yedirmeyiz. Biz IMF’in ortaklarından birtanesiyiz. Ortaklarından biri olmamızın yanı sıra IMF sadece para alınmak için kapısı çalınan bir kuruluş değildir aynı zamanda akreditesyon kuruluşudur.  Bizden önceki hükümet IMF’ten çok ciddi borçlar aldı. Biz bunu görmemezlikten gelemeyiz.

 26.5 milyar dolar borç alınmıştı. Biz bunu 8.5 milyar dolara indir. ANAP MHP DSP hükümeti bu borçlanmayı yaptı. IMF’in akreditasyon gücünden faydalanmak isteriz ancak bunu yaparken de milletimin ümüğünü sıktırmayız. 17-18 kez IMF  ila anlaşma yapıldı. Bugün hala hükümet adım atmıyor paket açıklamıyor deniyor. Ben sayıyorum 30’a yakın madde üzerinde adım attık. Sürekli adımlar atıyoruz. Bunu 2009 yılı içinde attığımız adımların karşılığını göreceğiz. İlgili tüm kesimlerle konuşuyor kararları alıyoruz. "

Başbakan'dan DTP'ye

Başbakan Erdoğan, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada Güneydoğu'ya yönelik ziyaretlerini de anlattı. Başbakan Erdoğan, "tek vatan, tek millet, tek bayrak dedik, bunlara karşı çıkılır mı? Bunlara karşı çıkan terör örgütü" dediği konuşmasında, DTP'lileri de "terör örgütü gibi davranmakla" suçladı. Erdoğan devamla;

"Türkiye genelinde ayak basmadık ülke toprağı bırakmadık en az gittiğimiz yere en az 3 kez gittik. Ancak bu ülke toprağında başbakanı görmek istemeyenler de çıktı. Oralarda açılış yapmamızı karşı çıkanlar arabaları yıktılar, bu mu özgürlük, bu mu demokrasi, özgürlük bu yolla alınmaz, özgürlük sandıktan çıkacaksınız "

Erdoğan'ın konuşmasına DTP sıralarından tepkiler yükseldi. Erdoğan'ın "bu ülkede Nazizmi siz hortlattınız" sözleri DTP'lilerin tepkisini artırdı. Bunun üzerine Meclis Başkanı Toptan devreye girerek "Arkadaşlar lütfen susun" dedi. İtirazlar yükselince bu kez " Sizler niye üstünüze alınıyorsunuz ki" şeklinde konuştu.

Ajanslar 



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,914 µs