En Sıcak Konular

Kemal Derviş son kararını verdi!

16 Aralık 2008 11:43 tsi
Kemal Derviş son kararını verdi! Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, yeni bir siyasi parti kuracağı ya da CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağı yönündeki iddialara noktayı koydu. Peki Kemal Derviş'in aldığı karar ne?

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağı yönündeki iddialara noktayı koydu.

Yakın çevresine dert yanan Derviş'in, "Dünya büyük bir ekonomik kriz yaşıyor ve bu krizi aşmaya çalışıyoruz. Böyle bir süreçte görevimi bırakıp Türkiye'ye dönmem söz konusu olamaz." dediği öğrenildi.

2002 seçimlerinde CHP'den milletvekili seçilen ve partinin genel başkan yardımcılığına getirilen Kemal Derviş, kısa süre sonra parti yönetimiyle ters düşmüş ve CHP ile yollarını ayırmıştı. Yaklaşık 4 yıldır UNDP başkanlığını sürdüren Derviş hakkında siyasî dedikodular bitmek bilmiyor. Son olarak Derviş'in CHP'nin İstanbul adayı olacağı ileri sürüldü. CHP yöneticilerinin yalanlamadığı söylentiler Derviş'i şaşırttı. Edinilen bilgiye göre hakkındaki spekülasyonları yakın çevresine değerlendiren Derviş, kendisine böyle bir teklifin gelmediğini, kimseyle de bu konuları görüşmediğini söyledi. Derviş, seçim sonrası Türkiye'ye dönüp siyasi oluşum başlatacağı iddialarının da uydurma olduğunu bildirdi. Derviş, "Hakkımda yapılan spekülasyonlara çok şaşırıyorum. Bu söylentilerin nerden çıktığını da bilmiyorum." dedi.

zaman



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,521 µs