En Sıcak Konular

Gül'ün üç yurtdışı seyahati iptal!

16 Aralık 2008 09:56 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sol kulağındaki rahatsızlığın nüksetmesi sebebiyle doktorların tavsiyesi üzerine önümüzdeki bir ay içinde gerçekleştirmeyi planladığı üç ayrı ziyareti iptal etti.

Abdullah Gül, Irak, Rusya, Filistin-İsrail seyahatlerini ileri bir tarihte gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı, Kurban Bayramı'nın birinci gününü Diyarbakır'da geçirmek istemiş, aynı gerekçe ile bu seyahate de çıkamamıştı. Gül, Mart 2006'da operasyon geçirdiği sol kulağındaki rahatsızlığın aralık ayı başında nüksetmesi üzerine tedaviye başlanmıştı. Bu arada, Irak'ın Sünni kökenli Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, erteleme kararı üzerine, hafta sonunda Ankara'ya gelmek istediğini Türk makamlarına iletti.

Cumhurbaşkanı, dün bir kez daha doktor kontrolünden geçti. Doktorlar, kulak rahatsızlığıyla ilgili yürütülen tedavinin başarılı sonuç verdiğini, iyileşme sağlandığını ortaya koydu. Ancak durumun tam anlamıyla sabit olması için ihtiyaten bir aylık bir süre için uçak seyahatlerinden kaçınmasını istedi. Irak, Rusya, İsrail ve Filistin'e yapmayı planladığı seyahatler ileri bir tarihe bırakıldı. Bunun ardından da, ilgili ülke büyükelçiliklerine bilgi verildi. Çankaya Köşkü, ardından da yazılı bir açıklama yaparak seyahatlerin ertelenme gerekçesini açıkladı. Ankara, Gül'ün Irak ziyareti üzerinde aylardır çalışıyordu. Ancak güvenlik nedeniyle tarih açıklanmıyordu. Geçen cuma günü Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin tarih vererek Bağdat'ın yanı sıra Gül'ün Kerkük'e de geleceği yönündeki açıklaması, Ankara'da yeni baştan değerlendirmelere neden oldu. Cumhurbaşkanı, seyahatin gerçekleşmesi halinde Irak'ı oluşturan bütün gruplarla temasta bulunacaktı.

zaman



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,363 µs