durulmuyor | " /> durulmuyor | "/>

En Sıcak Konular

Tayland durulmuyor

16 Aralık 2008 08:34 tsi
Tayland durulmuyor Tayland’da milyarder işadamı Başbakan Thaksin Şinavatra’nın iki yıl önce devrilmesiyle başlayan siyasi kaosa, yüksek mahkemenin iktidar partilerini kapatıp Thaksin’in akrabası olan başbakanı siyasetten men etmesi de deva olmuyor.

Parlamentonun dün toplanıp başbakanlığa muhalefetteki Demokrat Parti’nin 44 yaşındaki lideri Abhisit Vejjajiva’yı seçmesi karşısında bu kez eski iktidar yanlıları sokağa döküldü.
Britanya’nın Newcastle kentinde aristokrat bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelip seçkinlerin koleji Eton’ı bitiren ve Oxford Üniversitesi’nde ekonomi okuyan Abhisit, Thaksin’in adamı eski Emniyet Müdürü Praça Promnok’u alt edince yüzlerce kişi ‘Abhisit, ordunun adayı’ sloganlarıyla parlamentoyu ablukaya aldı. Oysa Abhisit 2006’daki darbeye karşı çıkmıştı. Polis işgale karşı çareyi kapıları kilitlemekte buldu. Küçük partiler sayesinde son iki yılda başbakanlığa gelen beşinci kişi olan Abhisit, orta sınıf ile iş dünyasından aldığı güçle ülkeyi istikrara kavuşturma sözü verse de kuracağı hükümete birkaç hafta ömür biçiliyor.

Ara seçim yine Thaksin’e yarayacak

2007 seçimlerine hile karıştırıldığını savunan muhalefetin altı ay süren gösterileri geçen ay Bangkok’taki iki havaalanını işgale vardırması ve yüksek mahkemenin iktidardaki iki partiyi kapatıp pek çok vekili siyasetten men etmesi belirsizliği iyice korüklemişti. Şimdi Yüksek Mahkeme’nin beş yıl yasaklı kıldığı 29 vekilin koltuğu için 11 Ocak’taki seçimle parlamento aritmatiğinin yine Thaksin lehine değişmesi bekleniyor. Dün Dışişleri Bakakanlığı yolsuzluktan gıyabında yargılanıp iki yıl hüküm giyen Thaksin’in diplomatik pasaportunun 12 Aralık’ta iptal edildiğini duyurdu. Kasımda suçlu bulununca Britanya’nın vizesini kestiği Taksin, hayatını Hong Kong, Pekin ve Dubai arasında mekik dokuyarak geçiriyor.

Radikal



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,378 µs