En Sıcak Konular

Caferilerden beraberlik mesajı

14 Aralık 2008 20:04 tsi
Iğdır'da yaşayan Caferi vatandaşlar, Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle bir araya geldi.

Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) hicretin 10. yılında veda haccı dönüşünde Medine, Mısır ve Irak yol ayrımındaki Gadir-i Hum mevkiinde Hazreti Ali'yi müjdeli ifadelerle taltif ettiği günün yıldönümü Iğdır'da bayram havasında kutlandı. Iğdır Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği ile Iğdır Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin ortaklaşa organize ettiği Gadir-i Hum etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılırken, günün önemini anlatan slayt gösterisi sunuldu. İlahiler ve şiirlerin okunduğu programda ikramlarda bulunuldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Gün Işığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Serdar Arat, Caferi mezhebine bağlılıklarının yanında Türkiye Cumhuriyeti'nin ana öğesini oluşturan Türk vatandaşları olduklarını söyledi. Arat, "Hiçbir makam ve mevki toplumun birlik ve beraberliğinden üstün değildir. Şahsi heva ve heveslerimizi bir kenara bırakalım, bir ve beraber olalım." diye konuştu.


Iğdır Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği Başkanı Veli Beder de, İsrail'in günümüzde Filistinliler'e zulüm yaptığını ifade ederek, "Bu zulmü gören yok. Bir hayvan için ayağa kalkan dünya bu zulmü görmezlikten geliyor. Filistin'de ölenler için ses çıkarmıyor. Allah bu vatanı, bu bayrağı, bu özgürlüğü bize çok görmesin, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Sizleri de birlik beraberliğe çağırıyorum." dedi.

Iğdır Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği Başkan Yardımıcısı Zeki Tümay da, İslam'da imamet makamı ve imama bağlılık konusuna değinerek, "İmam ve önderler topluma yön veren insanlardır. Hak rehber ile batıl rehberi ayırt etmemiz lazım. Lidersiz, imamsız bir toplum olamaz. Bizler Iğdır'da birlik ve beraberlik içinde olacağız birliğimizi koruyacağız." şeklinde konuştu.

Daha sonra Hz. Ali'yi anlatan ilahiler okundu. Bazı kişilerin ağladığı görülürken, program sonunda salonu dolduran bayanlı erkekli çok sayıda vatandaşa yemek ikramında bulunuldu.



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,733 µs