En Sıcak Konular

Hacdan dönen ailenin yaşadığı şok

14 Aralık 2008 20:01 tsi
Evlerinin bulunduğu sokakta Türk bayraklarını görünce önce kendileri için sandılar, oğullarının şehit olduğunu öğrenince yıkıldılar

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 27 Kasım’da teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan polis memuru İbrahim Darıcı'nın hacdan dönen babasına, acı haberi imam arkadaşı verdi. Hac dönüşü, evlerinin bulunduğu sokağın Türk bayrakları ile donandığını gören baba Mustafa ve anne Hatice Darıcı, önce hazırlığın kendileri için yapıldığını sandılar, ancak oğullarının şehit olduğunu öğrenince yıkıldılar.

27 Kasım'da meslektaşı  Halil Aksak ile birlikte şehit olan polis memuru  İbrahim Darıcı'nın hac vazifelerini yerine getiren babası Mustafa (67) ve 60 Hatice Darıcı (60), önceki gece uçakla Gaziantep'e geldiler. 7 çocuklarından biri olan İbrahim'in şehit olduğundan habersiz olan Mustafa ve Hatice Darıcı çifti, Araban İlçe Belediye Başkanı Hasan Doğru'nun da bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Darıcı çifti, hac dönüşü olduğu için kalabalık karşılamadan şüphelenmeyip, yakınlarını karşılarında görünce sevindiler.
Ambulans ve sağlık ekibinin de bulunduğu konvoyla Araban'a giden Darıcı çifti, evlerinin bulunduğu sokağın Türk bayraklarıyla donatıldığını görünce, komşularının da geleceklerini duyup, karşılamak amacıyla bayraklar astığını sandı. Tekbirlerle karşılanan şehit ana ve babası, oğullarının şehit olduğu haberini, yine Türk Bayrağı asılı evlerine ulaştığında öğrendi. Kendilerini karşılayan çocuklarının gözyaşı dökmesi, gelinleri ile torunlarını görmelerine karşılık, polis oğullarını karşılarında bulamayan hacı çift, şehit haberiyle yıkıldı.

ŞEHİT POLİSİN ANNESİ FENALIK GEÇİRDİ

Fenalaşan ve yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan anne Hatice Darıcı'ya ilk müdahale ambulansta yapıldı. Güçlükle sakinleştirilen ve sabaha kadar uyutulan anne Darıcı, "Beni şehidimin mezarına götürün" diye ısrar edince, günün ilk ışıklarıyla birlikte, bir polis ekibi ve ambulans eşliğinde mezarlığa götürüldü. Anne Darıcı, oğlunun mezarına kapanıp, Kürtçe ağıtlar yaktı.

BABA METANETİNİ KORUDU

Eşine göre daha metanetli olduğu gözlenen briket imalathanesi sahibi baba Mustafa Darıcı ise, hac süresince televizyon izleyemedikleri için oğullarının şehit olduğunu öğrenemediklerini söyledi. Baba Mustafa Darıcı, Hac görevleri bittikten sonra oğullarının çatışmada yaralandığının kafile görevlileri tarafından kendilerine söylendiğini belirterek, "Hac görevimiz bittikten sonra kafile görevlileri oğlumuzun çatışmada yaralandığını, bu nedenle bizi normal zamanımızdan bir kaç gün önce göndereceklerini söyledi. Onlara oğlumun şehit olup olmadığını sordum. 'Yok' dediler. Ama şehit olduğunu hissettim. Havaalanında kalabalığı görünce oğlumun şehit olduğunu anladım" diye konuştu.



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,799 µs