başkanlık açıklaması | " /> başkanlık açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Topbaş'tan başkanlık açıklaması

14 Aralık 2008 19:34 tsi
Topbaş'tan başkanlık açıklaması İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş temayül yoklamasında iyi not aldı ama hala adaylığı açıklanmadı. Topbaş merak edilen sorulara cevap verirken, Karayalçın ve Kılıçdaroğlu için de çarpıcı açıklamalar yaptı...

İstanbul'un yeni ilçelerinden Arnavutköy'de açılışlara katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeniden adaylığının kesinleşip kesinleşmediği, kesinleştiyse ne zaman ilan edileceği sorularıyla karşılaştı.

BAŞBAKAN AÇIKLAYACAK

Topbaş sorulara, "Adaylığımızda bir problem yok ki, şu an başkanım ben zaten" karşılığını verdi. Vatandaşların ısrarı üzerine Topbaş adaylığını Başbakan Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.

İSTANBUL İTFAİYESİNE 700 KİŞİ ALINACAK

İstanbul ölçeğinde en önemli hizmet birimlerinden biri olarak İtfaiye'yi gördüklerini söyleyen Topbaş, "İtfaiyeyi genişletmek zorundayız, araç gereçlerimizi yeniledik. Emekli olanlar ayrılanlar var. Bunların yerine yenileri alınacak" dedi. Topbaş İstanbul İtfaiyesini 700 personelin alınacağı bilgisini doğrulamış oldu. Bunun bir seçim yatırımı olmadığını söyleyen Topbaş, "Kesinlikle seçim yatırımı değil. Hiç yapmadık. 700 kişi gelecek, 7 bin kişi de diyecek ki bizi niye almadınız" şeklinde konuştu.

DAĞITILAN KÖMÜRLER HAVA KİRLİLİĞİNE YOL AÇTI MI ?
Bir gazetecinin havaların soğumasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı kömürlerin hava kirliliğine yol açıp açmadığı sorusuna üzerine Topbaş, "Çevre Orman Bakanlığı olsun biz olanım, İstanbul'un her gün ölçülerini veriyoruz. Bir kirlilik söz konusu değil" karşılığını verdi. İstanbul'daki hava kirliliğinin Avrupa standartlarında olduğunu söyleyen Topbaş," kömür dağıtımıyla ilgili değerlendirmenin ardından hemen hava kirliliği konuşuldu. Hava sıcakken konuşuldu. Bunlar seçim boyunca konuşulacak" şeklinde konuştu.

KARAYALÇIN'A ELEŞTİRİ

Dağıttıkları kömürün eleştirildiğini hatırlatan Topbaş ,"Kömür kullananlar, doğalgaz alma imkanı olmayan garip gruba var. Alınan yardımlar var. Sayın Karayalçın da Ankara'da 600 YTL'yi yılda 920 bin aileye dağıtacağım diyor. Bu nedir. Seçim yatırımı mı? Bu bir proje mi? Seçimle ilgili bir taktik mi" diyerek eleştirilerini sıraladı.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

Topbaş, CHP'nin dürüstlüğe soyunduğunu öne sürerek , "Tövbe mi ettiler? Nasıl düzeldiler? Yolsuzluk yapmayacağız diye ant mı içtiler ? Geçen gün bir televizyon programında Beşiktaş Belediyesi'nde olanlar konuşuldu. Kılıçdaroğlu gitsin bir de onu incelesin. Önce kendilerini incelesin.

AKP İstanbul'daki iki belediye başkanını partiden ihraç etti. Kalksın gelsin Beşiktaş'ı görsün" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kendisine rakip olabileceğinin hatırlatılması üzerine Topbaş, "CHP'nin aday sorunu yok. Zihniyet sorunu var. CHP'ye bu ülkenin ihtiyacı var. Rusya dahi Çin dahi değişti. Umarım CHP şu yeni açılımı devam ettirir ve arkasında durur" dedi.

 



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,815 µs