En Sıcak Konular

Türkiye'nin de CNN'i kuruluyor

14 Aralık 2008 11:27 tsi
Türkiye, uluslararası alandaki imajını yenilemek çerçevesinde "Kamu İletişim Ajansı" ve bir TV kanalı kuruyor.

Yurt dışında, özellikle de Avrupa'daki Türk imajından memnun olmayan hükümet, yeni bir çalışma başlatıyor. Dışişleri Bakanlığı misyonu olan TV kanalı kuracak. Kanal, 7 gün 24 saat İngilizce yayın yapacak ve ABD'nin CNN İnternational'ı gibi Türkiye'nin de kanalı olacak.

Dışişleri Bakanlığı, yurtdışında özellikle de Avrupa'daki Türk imajını yenilemek için çalışma başlattı. Bu çerçevede "Kamu İletişim Ajansı" ve bir TV kanalı kurulacak.


Son yıllarda Avrupa'da milliyetçi-muhafazakar partilerin yükselişiyle birlikte Türk dış politikasının hedeflerinin geciktiğini hesaplayan hükümet, yeni bir Türk imajı şekillendirecek. Proje, Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım ve Kültür İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

TELEVİZYON KANALI ÖNERDİ

AKP'li Sadık Badak konuyu TBMM'ye getirerek, İngilizce 7 gün 24 saat yayın yapacak bir televizyon kanalına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Birinci Körfez Savaşı'ndan sonra CNN İnternaitonal'ın uluslararası yayın cihazlarını kullanarak bütün dünyada kolaylıkla izlenen yayınları olduğunu, daha sonra diğer ülkelerin bunu benimsediğini anlatan Badak, ", Almanya'nın kanallarını biliyoruz. Daha sonra Çin böyle bir kanal kurdu, Rusya üç yıl önce böyle bir kanal kurdu.  Dubai'nin kanalı var, Yunanistan da 'Greece Business' diye birkaç yıl önce böyle bir kanal kurdu. Türkiye'nin rekabet etmekte olduğu, yarıştığı ülkeler bunları kurduğuna göre, en azından böyle bir mantıkla, ülkemizin de böyle bir televizyon kanalına ihtiyacı olduğu kanaatindeyim" dedi.


İMAJ YENİLEME PROJESİ

Dışişleri Bakanı Ali Babacan ise Türkiye'nin özellikle kamu diplomasisi alanda çok büyük boşlukları olduğunu söyledi.

"Bizim dış politikamızın pek çok alanında özellikle farklı ülkelerin kamuoyuna hitap eden enstrümanlarımızın dizaynı, sistemlerin oluşturulması konusunda bir eksikliğimiz var" diyen Babacan, konuyla ilgili olarak kamu iletişim ajansının kurulmasına yönelik bir yasa taslağı hazırladıklarını bildirdi. Babacan, şöyle dedi:


"Aynı Yatırım Promosyon Ajansı gibi bir devlet kurumu olabilecek ancak pek çok ülkede farklı esneklik kabiliyetine sahip olarak hareket edebilecek ve o ülkelerin kamuoyuna bizim dış politika tezlerimizi, bizim bakış açımızı anlatacak, bunu direkt ya da endirekt anlatacak bir kurumsal yapılanmaya şiddetle ihtiyacımız var. Böyle bir kanal kurulacaksa ya da farklı ülkelerde farklı çalışmalar yapılacaksa bu ajansın, ekiplerinin bu iş üzerinde çalışmasını önemli görüyoruz ve yakında da Meclisimizin gündemine o tasarıyı getirmeyi düşünüyoruz. Klasik devlet yapılanmalarının dışında, daha esnek hareket edebilecek, o iletişimin bütün sanat ve bilim yönünü de dikkate alacak, farklı bir çalışma olacak."

gazeteport



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,862 µs