rezil provokasyonu | " /> rezil provokasyonu | "/>

En Sıcak Konular

DTP'li vekilin rezil provokasyonu

14 Aralık 2008 09:54 tsi
DTP'li vekilin rezil provokasyonu 

Vanlı çocukları Başbakan'a karşı böyle kışkırttılar.

Başbakan Erdoğan'ın Van gezisini, şehri savaş alanına çevirerek protesto eden DTP'nin çocukları nasıl kullandığı ortaya çıktı. DTP’li vekil Özdal Üçer, polislere taş atan çocukları "hediye vereceğiz" bahanesiyle eyleme davet etmiş.

Demokratik Toplum Partisi (DTP), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Kasım 2008'de Van'a yaptığı ziyareti bahane ederek Van'ı adeta savaş alanına çevirmişti. DTP İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, taş ve molotoflarla polise saldırmış, çıkan olaylarda 7 gösterici ile 6 polis yaralanmış ve 100 civarında eylemci gözaltına alınmıştı. Göstericiler arasında DTP Van Milletvekili Özdal Üçer'in de bulunması dikkat çekiciydi.

Bizzat okula gitti

Eylemin dikkat çekici bir başka özelliği ise onlarca ilköğretim ve lise öğrencisinin de eylemcilerle birlikte yer almasıydı. Bu çocukların kimler tarafından kandırılarak eyleme getirildiği tartışılırken, çocukları eyleme taşıyan kişinin DTP Van Milletvekili Özdal Üçer olduğu ortaya çıktı.

Üçer'in eylemde aktif rol oynadığı Van Emniyeti'nin olaylara ilişkin Ankara'ya gönderdiği bilgi notuna da yansıdı. Üçer'in çocukları "hediye" vaadi ile kandırdığı belirtiliyor. Milletvekili olmadan önce Eğitim-Sen Van Şube Başkanlığı görevini yürüten ve Karşıyaka mahallesindeki bir ilköğretim okulunda da öğretmenlik yapan DTP'li Üçer, milletvekili olduktan sonra eski okulu ile irtibatını koparmadı ve sık sık okulu ziyaret etti.

Eyleme davet etti

Üçer'in son ziyareti ise DTP'nin Van'ı savaş alanına çevirdiği 1 Kasım'daki eylemden hemen öncesine denk geldi. Eski öğrencilerinin yanı sıra okuldaki diğer sınıflarla da görüşen Üçer'in “Yarın bizim il başkanlığının önüne gelin, size hediye vereceğiz" dediği vurgulandı. Çocukları hediye yalanı ile kandıran Üçer'in DTP İl Başkanlığı önünde eyleme katıldığı ve eylemcileri yönlendirdiği ise polis kayıtlarında yer alıyor. Polis kayıtlarına göre eyleme Üçer'in eski okulundan 100'ü aşkın çocuk katıldı. Bazı öğrenciler kendilerini Üçer'in davet ettiğini itiraf etti.

Çocukları hep kullanıyor

Öğrenciler, sadece 1 Kasım'daki eylemde kullanılmadı. DTP ve örgüt yandaşları, daha önceki eylemlerinde de aynı okulun öğrencilerini kullanma yolunu seçti. Okulun bulunduğu Karşıyaka Mahallesi'nde DTP'nin birinci parti olması ve terör örgütünün aileleri tehdit ederek çocuklarını eylem zamanlarında okula göndermemesi yönünde baskı yapması da etkili oldu. Okul idaresinin, çocukların eyleme götürülmesini engelleyemediği de ifade ediliyor.

Polis işkencesi söylemiştir!

DTP Van Milletvekili Üçer, hakkındaki iddialarla ilgili Bugün'ün sorularını cevaplandırdı. Çocukları kandırdığı iddiasını "Çok saçma" olarak nitelendiren Üçer, hakkındaki iddiaları "Bizzat AKP'li vekiller, AKP İl Başkanı gibi çalışan Vali ve Emniyet Müdürü'nün düzmecesi" sözleriyle değerlendirdi. Böyle bir iddiayı kabul etmeyeceğini söyleyen Üçer, Başbakan'ın Van'a gelmemesi, gelmesi durumunda protesto edileceği yönündeki çağrısını kamuoyu önünde yaptığını kaydetti.

"Kendi politikalarımıza çocukları alet etmeyiz" diyen Üçer, öğretmenlik yaptığı okulun yanı sıra başka okulları da ziyaret ettiğini ifade etti. Üçer, eyleme katılan bazı çocukların kendi ismini vermesiyle ilgili olarak ise, "O emniyet müdürlüğünde her gün işkence ediliyor. Çocuklar, böyle bir ifade vermişse, işkence altında vermiştir" diye konuştu.

 



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs