En Sıcak Konular

Pepe kararlı: "Yıkacağız!"

0 0 0000 00:00 tsi
Pepe kararlı: Beykoz'daki kaçak villalar Acarkent tartışmasıyla gündeme gelmişti. Şimdi kaçak villalar gündemden düşmüş gibi. Ancak Pepe işin peşini bırakacağa pek benzemiyor. Dün söylediklerine göre Pepe ısrarlı.

'Beykoz'daki kaçak villaları yıkmak için yargı kararını bekliyoruz' 
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul'daki özel ormanlarda yasal sınırı aşan yapıların yargı kararının ardından yıkılacağını açıkladı. 
 
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, dün İstanbul'un orman alanlarındaki yapılaşma konusunda havadan incelemelerde bulundu. Bazı milletvekillerinin de katıldığı programda, ormanların nasıl yok edildiği gözler önüne serildi.
Bakan Pepe, dün son günlerde gündeme gelen kaçak villalarla ilgili milletvekillerini bilgilendirme amaçlı toplantı düzenledi. Milletvekili ve basın mensuplarını da yanına alan Pepe, helikopterle İstanbul'un üzerinde dolaşarak ormanlık alanlardaki yapılaşmanın boyutunu gösterdi. Bakan Pepe, Acarkent, Acaristanbul ve Beykoz Konakları'nın hiçbirinde çevre düzeni planı olmadığına dikkat çekti. Pepe, 2003 yılında İstanbul Orman Bölge Müdür Yardımcısı Niyazi Kurtuluş'un, bakanlık izni olmadan Beykoz Belediyesi'nin imar izni verdiğine dair yazıları sumen altı etmesinin hukukî süreci zorlaştırdığını kabul etti.

Pepe şunları söyledi: "1987'de 6831 sayılı kanunda değişiklikler yapıldı. Daha sonra 1. derece olan sit alanı statüsü 3'e düşürüldü. Böylece yapılaşmanın önü açıldı. Vaziyet planı ile inşaata başlayanların önünü açan önemli bir süreç başlatıldı. Vaziyet planı sanki onanmış imar planı kabul edilerek villalar yapıldı. Yine planların üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından düşülen notlarla yapılaşmanın yüzde 6'yı geçmesinin zemini hazırlandı. Sonuçta hukuki dayanağı yok; ama karşımızda koca koca siteler var. Harekete geçmek için yargının kararını bekliyoruz." Pepe, Acarkent'in yanındaki 37 katlı kulelerin vaziyet planlarına göre ruhsatlandırıldığı konusunda Büyükşehir ve Beykoz Belediye başkanlarını uyardıklarını belirtti.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Niyazi Kurtuluş'un 2003 yılında bakanlıktan izin almaksızın Beykoz Belediyesi'nin imar izni verdiğine dair yazıları sumen altı ettiğini kaydeden Pepe, bunun hukuki süreçte işleri zorlaştırdığını kabul etti. Pepe, bu kişinin Acaristanbul'da işbaşı yaptığına da dikkat çekti. Orman Genel Müdür Yardımcısı Kemal Kara da İstanbul'daki ormanlar ve yapılaşma hakkında bilgi verdi. Kara'nın verdiği bilgilere göre, Türkiye'de 14 bin 420 hektarlık alanı kaplayan 332 özel orman bulunuyor. İstanbul'da ise 52 özel orman 3.956 hektarlık alanı kaplıyor. Acaristanbul ve Acarkent'le ilgili hukuki süreçleri tüm aşamalarıyla anlatan Kara, orman talanının boyutlarını da ortaya koydu. Buna göre yüzde 6 oranında 13,7 hektarlık alanda inşaat yapması gereken Acarkent'te bu rakam 215,3 hektara ulaşarak arazinin yüzde 94'ünü kapladı. Beykoz Konakları'nda ise 5,7 hektar olması gereken inşaat alanı 90,7 hektar oldu.
 
Zaman



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,354 µs