En Sıcak Konular

ABD İslam dünyasında daha kötü olacak!

11 Aralık 2008 09:21 tsi
ABD İslam dünyasında daha kötü olacak! CIA'in El Kaide uzmanı, Ocak 2008 için neden böyle bir öngürde bulundu?

CIA’nın El Kaide Bölümü’nü kuran, yıllarca başında yer alan ve bu örgütü ’en iyi tanıyan terörizmle mücadele uzmanı’ Michael Scheuer, Türkiye’nin bu örgütün hedef listesinde ’yüksekte’ olduğu uyarısında bulundu. "Türkiye, El Kaide için karabasan" ifadesini kullanan Scheuer, gerekçesini de şöyle açıkladı: "Türkiye demokrasi ile işleyen, çoğunluğu Sünni olan bir ülke de ondan."

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) eski El Kaide Bölümü Şefi Michael Scheuer, Türkiye’nin İslamcı terör örgütünün hedef listesinde yüksekte yer aldığını söyledi. Washington’da, "ABD’ye yönelik tehditler" ile ilgili bir sunum yapan Michael Scheuer, aynı toplantıdan sonra Hürriyet’e konuştu. Konuşmasında, Türkiye’nin, El Kaide’nin hedef listesinde ’yüksekte’ yer aldığı uyarısı yapan Michael Scheuer, "Ayrıca Türkiye, El Kaide için bir karabasan. Çünkü, Türkiye demokrasi ile işleyen, çoğunluğu Sünni olan bir ülke" diye konuştu.

ABD nükleer tehdit altında

Scheuer, Jamestown Vakfı’nın düzenlediği toplantıda, terör örgütü El Kaide’nin, ABD’ye yönelik en büyük tehdit olmayı sürdürdüğünü ifade etti ve "Bu nükleer tehdidi de içeriyor. ABD’yi şoklar bekliyor" dedi. ABD’nin Afganistan’da savaşı kaybettiğini de sözlerine ekleyen Michael Scheuer, "200 binden fazla asker bile yollasak Afganistanda başarı şansımız çok az" diye konuştu. Terörizmle mücadele anlamında Barack Obama Yönetimi ile fazla bir değişimin olmayacağını da öne süren Scheuer, "Ocak 2003’te yapılacak başkanlık yemin töreninde, ABD’nin İslam dünyasındaki durumu daha kötü olacak" öngörüsünde bulundu. 11 Eylül’den sonra İslamcı terör eylemlerinin en fazla Hindistan’da görüldüğünü ifade eden Michael Scheuer, bir Pakistan-Hindistan savaşının çıkabileceğini de ileri sürdü. ABD’nin Afganistan’daki misyonunun ne olduğunu soran Scheuer, savaş ve ulus inşaasının birarada yürütülemeyeceğini, ABD’nin savaşa gittiği bir yerden ezici zafer ile çıkması gerektiğini belirtti.

CIA’da 22 yıl çalıştı

MICHAEL Scheuer, CIA’da tam 22 yıl çalışmış ve dört yıl önce Amerikan istihbarat kurumundan istifa etmişti. Scheuer, CIA’nın El Kaide Bölümü’nü kuran, başında yer alan ve bu örgütü ’en iyi tanıyan terörizmle mücadele uzmanı’ olarak biliniyor. Scheuer, anonim olarak piyasaya sürülen ’Imperial Hubris: Why the West is Losing the War on Terror (Emperyal Kibir: Batı Teröre Karşı Savışı Niçin Kaybediyor)’ adlı kitabından sonra, bir süre önce de ’Marching Toward Hell (Cehenneme Karşı Uygun Adım)’ adlı son kitabı piyasaya çıkmıştı.

Hürriyet



Bu haber 999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,054 µs