'arka bahçe' uyarısı | " /> 'arka bahçe' uyarısı | "/>

En Sıcak Konular

Batı'ya 'arka bahçe' uyarısı

10 Aralık 2008 15:02 tsi
Batı'ya 'arka bahçe' uyarısı Gürcistan'la Rusya arasında gerçekleşen savaşın ardından askıya alınan Rusya-NATO Konseyi gayrı resmi toplantılarına başlıyor.

Gelecek hafta Rusya- NATO temsilcisi Dmitri Rogozin'le NATO Genle Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer bir araya gelecek.

Ria Novosti haber ajansının verdiği bilgiye göre, toplantı 18 Aralık'ta gerçekleşecek. NATO Dışişleri bakanları geçen hafta gerçekleştirdikleri zirvede Rusya ile ilişkilerin gayrı resmi platformda yeniden başlamasını kararlaştırmışlardı. Ukrayna ve Gürcistan'ın Üyelik Aksiyon Planı'na dahil olmalarını erteleyen ittifak, Rusya'yı Tiflis'e karşı aşırı güç kullanmakla suçladı ve ayrılıkçı bölgeler Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlıklarının tanınmasını da kınadı.

NATO'nun ortak konseyin çalışmalarını dondurmasına karşılık Rusya da büyük elçiyi geri çağırarak, NATO Moskova ofisi ile yürütülen ortak programları durdurmuştu. Ortak askeri tatbikat programlarını da iptal eden Moskova silah kaçakçılığının kontrolü, uzayda işbirliği ve Afganistan'da yürütülen projelerde işbirliklerini devam ettiriyordu.

Moskova'da yabancı iş adamları ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin eski Sovyetler Birliği ülkelerinde yaptıkları çalışmalardan dolayı uyardı. ABD ve AB ülkelerinin eski Sovyetler Birliği ülkeleri ile yakından ilgilendiklerini ve bunu anlayabildiklerini ifade eden Lavrov, "Batı ülkeleri kendi çıkarlarını bölgede korurken bunu Rusya'nın rağmına yapmamalı. Moskova'nın arka bahçesinde işleri karıştırmamalı." uyarısı yaptı.

Rusya'nın doğu Avrupa'ya yerleştirilmesi planlanan füze savunma sistemleri ve NATO'nun genişlemesi yönündeki programlara karşı durmaya devam eden Lavrov, yeni ABD yönetimi ile yapıcı ilişkilerin kurulması konusunda ümitli olduklarını, Avrupa'yı da stratejik partner olarak gördüklerini söyledi.

Sabah



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,603 µs