'kültürel soykırım' suçlaması | " /> 'kültürel soykırım' suçlaması | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye'ye 'kültürel soykırım' suçlaması

10 Aralık 2008 08:58 tsi
Türkiye'ye 'kültürel soykırım' suçlaması İngiliz Avam Kamarası’nda Kürt ve Ermeni konuşmacıların katıldığı seminerde Türkiye’deki azınlıklara “kültürel soykırım” uygulandığı iddia edildi

İngiliz Avam Kamarası’nda BM’nin Soykırım Konvansiyonu’nun kabul edilişinin 60’ıncı yıldönümü dolayısıyla Kürt ve Ermeni konuşmacıların da katıldığı bir seminer düzenlendi. Seminere katılan konuşmacılar, Türkiye’deki azınlıklara hâlâ “kültürel soykırım” uygulandığını iddia etti.
Lordlar Kamarası üyelerinden Lord Hylton’ın başkanlık ettiği seminerde, “Kurdistan National Kongress” adına konuşan Akif Wan, Türkiye Cumhuriyeti’nin diğer azınlıklarla birlikte ülkede yaşayan 20 milyondan fazla Kürt’ün kültürel kimliğini tanımayı reddetmesini eleştirdi.

‘Sorun politik’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün azınlıklarla ilgili birçok söylemini ırkçı bulduğunu kaydeden Wan, Kürt sorununun politik olduğunu ve ancak politikayla çözülebileceğini söyledi.
Bu sözlerin üzerine oturum başkanı Lord Hylton da, Wan’ın görüşlerine katılarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan” ve Vecdi Gönül’ün “Ermeni soykırımı ve Rum sürgünü olmasa bir ulusal devlet kuramazdık” şeklindeki sözlerinin, Türkiye’nin AB’ye üyelik süreciyle uyuşmadığını savundu.

301 eleştirisi

Seminerde söz alan bir diğer konuşmacı Prof. Khatchatur Pilikian da, TCK’nın 301.maddesiyle entelektüellerin susturulmasının hedeflendiğini öne sürdü.
Konuşmasında Ermeniler’in soykırım iddialarına geniş yer veren Prof. Khatchatur Pilikian, oturum Başkanı Lord Hylton’ın  ısrarlarına rağmen konuşmasını kısaltmayı reddedince, Hylton başka bir toplantıya katılacağını ifade ederek toplantıdan ayrıldı.

Milliyet



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs