En Sıcak Konular

Vali Güler: Burada yanlış olan ne?

9 Aralık 2008 20:25 tsi
İstanbul Emniyeti'ndeki bayramlaşma törenine katılan Vali Muammer Güler, kaçak kesim ile birlikte polise kimlik sorulması hakkındaki sorulara cevap verdi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, polislerin vatandaşın polise kimlik göstermesi istemesinin doğal olduğunu belirterek, "Polis Vazife Selahiyet Kanunu'nda polisin kimlik göstermesi hükmü var. Bu yeni bir kural değil." dedi. Kurban Bayramı'nın ilk günü ile ilgili değerlendirmede bulunan Vali Güler, İstanbul'da gerçekleştirilen 200'ün üzerinde kaçak kesime yetkililer tarafından 13 bin YTL'nin üzerinde ceza kesildiğini açıkladı.

Emniyet mensupları Vatan Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü binasında bayramlaştı. Bayramlaşmaya Vali Güler, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu eşleri ile birlikte katıldı. Polislerin çocukları protokolü kapıda çiçekle karşıladı. Ardından Vali Güler, Jandarma Alay Komutanı Celepoğlu ve Cerrah eşleri ile birlikte emniyet personelinin bayramını kutladı. Törene katılan emniyet mensuplarının çocuklarına oyuncak ve 10'a YTL harçlık verildi.

Bayramlaşma töreninde konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler, bayramın herkese sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diledi. Tüm emniyet mensuplarının vatandaşların rahat bir bayram geçirmesi için yoğun çaba sarf ettiğini vurgulayan Güler, aynı zamanda kurban kesim işlemlerinin de sıkı bir şekilde takip edildiğini belirtti.

Kaçak kurban kesimi ile ilgili 450'ye yakın ihbar ulaştığını belirten Güler, "13 bin YTL'nin üzerinde kaçak kurban kesimi veya kabahatler kanununa aykırı fiiller sebebiyle ceza kesildi. 200'ün üzerinde eylem gerçekleşmeden sona erdirildi. 200'ün üzerinde eylem de maalesef gerçekleşmiş oldu." ifadesini kullandı.

Vali Güler tamamen engellenemeyen uygunsuz şartlarda kesimin ve kaçak kesimlerin büyük oranda önlendiğini, belediyelerin modern tesisleri sayesinde eskiden çok daha iyi konuma gelindiğini dile getirdi.

Basın mensuplarının, "İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın vatandaşlara 'Polislerden kimlik sorun' " sözlerini değerlendirmesini istemesi üzerine Güler, "Bunun değerlendirmeye muhtaç bir yönü yok. Polis Vazife Selahiyet Kanunu'nda polisin kimlik göstermesi hükmü var. Bu yeni bir kural değil. Ancak o basında yer alan kötü hadise aslında polis kılığına girmiş eşkıyanın yaptığı ve birisinin daha sonra eşinin katili olarak belirlendi. Bunu da ciddiyetle takip eden polis teşkilatıdır. Elbette ki vatandaşın bu tür şüphelerinde polise kimlik sorması doğaldır." ifadesini kullandı.

Vali Güler, vatandaşın polisten kimlik sorma hakkı olmasının yanında kendisine kimlik gösteren polisin kanunlar çerçevesindeki taleplerini de yerine getirme sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

cihan



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs