En Sıcak Konular

Siyasiler de bayramlaştı...

9 Aralık 2008 17:04 tsi
Siyasiler de bayramlaştı... 

Bayramın ikinci gününde siyasi parti temsilcileri de bayramlaştı. Bayram sohbetlerinin konusu ise CHP'nin açılımı ve yaklaşan yerel seçimlerdi.

CHP'li Cevdet Selvi, "Seçmen kütüklerindeki sorun seçimi şaibeli hale getirir" uyarısını yaptı. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya "Araştıralım" yanıtını verdi.

Siyaset de bayramlaştı. Parti temsilcileri birbirlerine bayram ziyaretinde bulundu. Kısa bayram sohbetinin ardından hemen her genel merkezde siyaset ve yaklaşan yerel seçimler konuşuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, AKP'lileri ağırlarken seçmen sayısındaki 6 milyonluk artışın kuşku yarattığını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun itiraz süresini uzatmadığını hatırlatan Selvi, "Mahallelere, semtlere yüklemeler yapılıyor. Muhtarlar bunu ortaya koyduğu halde YSK gereğini yapmıyor" dedi.

AKP'li Ahmet İyimaya da, oy güvenliğinin demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından olduğunu vurguladı, "Sorun varsa araştırılmalı" dedi.

İyimaya, "Parlamento kendi arasında bir komisyon kurarak araştırabilir. YSK araştırabilir. Fiili incelemelerle böyle bir sorun varsa önüne geçilebilir. Eleştirileri kaygılara görüşleri anlayışla karşılıyorum en adil çözüm bulunmalıdır" diye konuştu.

CHP'nin çarşaflı üyeleri de açılımı da bayram ziyaretlerinde gündemdeydi. AKP'liler açılıma CHP'yi ağırlarken destek verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, "Güzel girişimde bulundu. Tabi tepkiler olacaktır. Göğüslemesini umut ediyoruz. Gelecekte daha iyi olacak herşey" dedi.

CHP'liler ise bir kez daha "Çarşaf ve türbanın siyasi simge olarak kullanılmasına karşıyız" diye konuştu.

CHP İzmir milletvekili Abdulrezzak Ertan, "Hepimizin ailesinde çarşaf-türban var. Biz siyasi simge olarak kullanılmasına karşıyız" ifadesini kullandı.

cnnturk



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,279 µs