En Sıcak Konular

Tarhan Erdem'den şok iddia!

9 Aralık 2008 11:11 tsi
Tarhan Erdem'den şok iddia! 1944'e kadar Türkiye farklı yönetiliyordu!

O dönemdeki rejim bugünkü rejim değil 

Baykal’ın ‘tek parti’ özeleştirisine tepki gösteren Erdem ‘1944’e kadar Türkiye’nin rejimi, bugün içinde bulunduğumuz rejim değildi’ diyerek yeni tartışma başlattı.

CHP eski Genel Sekreteri, araştırmacı Tarhan Erdem, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın çarşaf açılımıyla başlayan tek parti dönemi özeleştirisiyle devam eden açılımına tepki gösterdi. ‘Baykal, partinin düşünsel temellerine zarar veriyor. CHP ilkesiz bir parti oldu. Artık Baykal’dan her şey beklenir’ diyen Erdem, İkinci Cumhuriyet tezlerine de üstü örtülü destek verdi.

AÇILIMIN DEVAMI GELMEZ

CHP lideri Baykal’ın planlı programlı bir açılım çalışması içinde olmadığını savunan Tarhan Erdem ‘Baykal’ın çarşaflılara rozet takmasının ciddi bir politika olarak düşünülüp karar verilmiş olduğuna inanmıyorum. Bunun devam edeceği kanısında değilim. Baykal, olayı politik görünüş olmaktan çıkarabilirdi. Eğer olay Baykal’ın dediği gibi o anda gelişmiş bir şey olsaydı arkasından bu işi devam ettirmezdi. Eğer ettirecekse de kamuoyunu yoklayabilir, arkadaşlarıyla bunu konuşabilirdi. Parti içinden gelen tepkilere bakılırsa, Baykal bu olayı partiye danışmadan, paylaşmadan yaptı’ dedi.

Baykal’ın parti döneminde kıyafeti standarda uymayanların meydanlara alınmadığı’ çıkışını da eleştiren Erdem ‘1944’e kadar Türkiye’nin siyasi rejimi, bugün içinde bulunduğumuz rejim değildi. Onu sadece kıyafete indirgemek en hafif tabiriyle hafifliktir. Böyle bir şey olur mu? 20 senelik bir tarihi konuşuyoruz. Birçok değişimler olmuş. Kıyafetin simgeleştirilmesi, sanki Cumhuriyetin ilk gününden itibaren Kızılay’dan gelen yolun başı kesilmiş, kendilerini uygun olmayan, standarda uygun giyinmeyen insanlar meydana sokulmamış gibi bir laf. Bir süre için, belki bir sene için böyle bir şey yapılmış olabilir. Ama bu mudur yani? Cumhuriyet bundan ibaret midir? Saygısızlık bu’ diye konuştu.

BAYKAL PARTİYE ZARAR VERİYOR

Baykal’ın bu söylemleriyle partinin düşünsel temellerine zarar verdiğini öne süren Erdem, ‘Bu söylemleriyle partiyi hiçbir yere götürdüğünü sanmıyorum. Partinin düşünsel temellerine zarar veriyor. Bu böyle uzun müddet giderse parti karmakarışık bir şey olur. Spontane, enstantane karşılaşılan olaya göre refleks olarak söylenen sözler, davranışlar. Partinin ciddi bir politikası yok’ dedi.

CHP ilkesiz bir parti oldu

CHP’NİN ilkesiz bir parti haline geldiğini de kaydeden Tarhan Erdem ‘Bundan sonra da Baykal’dan her şey beklenir, her şey yapabilir’ şeklinde konuştu. Aslında Baykal’ı ciddiye almamak gerektiğini de ifade eden Erdem, ‘Zaten ciddiye alındığı için bir şeyler varmış gösteriliyor’ dedi. Kendisinin yıllardır halkı ve halkın siyasi eğilim kararını ciddiye alan bir insan olduğunu kaydeden Erdem, şöyle konuştu:

HALK DA GÖRÜYOR

‘Halkın kararına gençliğimden beri çok saygılı bir insanım. O saygı içinde halkın Baykal ve yeni açılımları hakkında benim gibi düşünmediğini, bakmadığını sanmıyorum. Halkın da bu hafifliği, ciddiyetsizliği gördüğünü sanıyorum. Türkiye’de lider oligarşisi var. Normal koşullarda çarşaf meselesinde CHP grubunun yarısı ayağa kalkardı, bugün Baykal açıklıyor ama ayağa kalkan yok. Çünkü önümüzdeki dönem milletvekili adayı olabilmek için kalkmıyorlar. Siyasi fikrini gizleyerek, milletvekili olsa ne olacak, Cumhurbaşkanı olsa ne olacak?’ diye konuştu.

Yolsuzlukla mücadelede yeni dönem

HÜKÜMET, Türkiye’deki bütün kamu, kurum ve kuruluşlarındaki yolsuzluk iddialarını incelemek ve araştırmakla görevli olacak Yolsuzlukla Mücadele Üst Kurulu’nun kurulması için harekete geçti. Bir süredir devam eden Yolsuzluklarla Mücadele Üst Kurulu kurulması konusunda ki çalışmalar son aşamaya geldi. Başbakanlık bürokratlarının hazırladığı taslak, bayram sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

7 ÜYEDEN OLUŞACAK

DİĞER üst kurullar gibi 7 üyeden oluşacak Yolsuzlukla Mücadele Üst Kurulu’nda Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü’nden, Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan tecrübeli isimlerin yanı sıra yolsuzluk dosyalarında deneyimli savcı ve hakimler üye olarak görev yapacak. Kurulun başkanlığına ise, şaibesiz siyasi geçmişe sahip bir eski siyasetçi getirilecek. Kurul üyeleri Bakanlar Kurulu tarafından atanacak, ancak özerk bir niteliğe sahip olacak.

MAL BEYANI DEPOSU

ALINAN bilgilere göre, siyasetçilerin ve bürokratların mal bildirimleri de bu kurula yapılacak. Kurul, özel sektördeki yolsuzluk- vergi kaçakçılığı iddialarını da inceleyecek. Yargıya bilgi-belge aktarımı görevi yapacak. Hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan siyasetçi ve bürokratların mal varlıklarını inceleyecek. Belli aralıklarla yenilenecek mal bildirim beyanlarını karşılaştıracak olan Yolsuzlukla Mücadele Üst Kurulu, malvarlığında hızlı artış görülen kişileri de mercek altına alabilecek.

star



Bu haber 1,300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,227 µs