Derin bağlantılı dernek başkanları aranıyor | " /> Derin bağlantılı dernek başkanları aranıyor | "/>

En Sıcak Konular

Derin bağlantılı dernek başkanları aranıyor

9 Aralık 2008 11:06 tsi
Derin bağlantılı dernek başkanları aranıyor Ergenekon’un dernek başkanı kalmadı... İddianamede, örgütün kendi amaçları uğruna halkı isyana teşvik için kurdurduğu üç derneğin genel başkanlarından ikisi Ergenekon’dan tutuklanmıştı. VKGB Başkanı da ‘sahtecilik’ten tutuklanınca

VATANSEVER Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGB) Genel Başkanı Taner Ünal, sahtecilik ve yankesicilik iddiasıyla 8 aydır aranırken önceki gün yakalanarak tutuklandı ama bu Ergenekon soruşturması içinde önemli adım oldu. Taner Ünal’ın ve VKGB’nin adı Ergenekon İddianaemesinde, terör örgütü ile bağlantılı 3 dernekten biri olarak gösteriliyor.

‘BİR NUMARA’ YÖNLENDİRİYOR

ERGENEKON iddianamesinde VKGB için ‘Açık kimliği tespit edilemeyen ve örgüt mensuplarınca ‘1 NUMARA’ olarak adlandırılan kişi tarafından yönlendirilen Taner ÜNAL ve arkadaşlarının, halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı isyana tahrik ettiklerine dair kuvvetli şüphe bulunduğu yönünde tespitlerde bulunulmuştur’ deniliyor.

VKGB’nin kuruluşunda Ergenekon sanıkları Muzaffer Tekin, Fikri Karadağ, Mehmet Zekeriya Öztürk, Kuddusi Okkır’ın önayak oldukları belirtilen Ergenekon iddianamesinde, derneğin çok kısa bir sürede Ergenekon örgütünün amaçları doğrultusunda bir suç merkezi haline geldiği vurgulanıyor. VKGB’nin Ergenekon’un gizli amaçları ve stratejisi doğrultusunda faaliyet yaptığını açıkça gösterdiği anlatılıyor.

ÜÇ BAŞKAN DA TUTUKLANDI

VKGB, Kuvvai Milliye ve Kuvayi Milliye 1919 ile birlikte, Ergenekon’un ‘halkı hükümete karşı kışkırtmak’ için kullandığı üç dernekten biri olarak Ergenekon iddianamesinde yer alıyor. Kuvvai Milliye 1919 Derneği Başkanı Fikri Karadağ ve Kuvai Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk halen Ergenekon sanığı olarak tutuklu bulunuyor. Taner Ünal’ın da sahtecilikten tutuklanmasının ardından Ergenekon terör örgütü güdümündeki derneklerin hepsinin genel başkanları tutuklanmış oldu.

‘GİZLİ TANIK 17’ ANLATIYOR

ERGENEKON soruşturması kapsamında ifade veren ‘Gizli Tanık 17’nin anlattıklarına göre VKGB’nin kurucuları arasında bulanan Taner Ünal ve Ahmet Cinali, Veli Küçük ve Muzaffer Tekin ile irtibatlı ve dernek Veli Küçük’ün talimatıyla kuruldu. Kuruluşunda bizzat Muzaffer Tekin, Mehmet Zekeriya Öztürk, ve Kuddisi Okkır da bulundu. Taner Ünal, Doğu Perinçek’ten aldığı talimatlarda Diyarbakır da örgüt adına yürüyüş tertipledi. Mersi’nde meydana gelen bayrak yakma olayı Ali Kutlu tarafından provakasyon amacıyla yapıldı.

Ergenekon’la birleştiriliyor

DANIŞTAY saldırısından sonra yakalanan saldırgan Avukat Alparslan Arslan’ın üzerinden VKGB kartviziti çıkmış ve bu kartı arkadaşı Hüseyin Görüm’den almış olabileceğini söylemişti. VKGB davasına bakan mahkeme de Ergenekon iddianamesini istemişti. Ergenekon davasıyla birleştirmesi talebiyle VKGB dosyasını gönderen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Diyarbakır’daki dosyanın birleştirilme talebini görüşmek içinde 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nden dosyayı istedi.

star



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs