En Sıcak Konular

Dışişleri Merkel’i uyardı: Uygunsuz davranma

0 0 0000 00:00 tsi
Dışişleri Merkel’i uyardı: Uygunsuz davranma Merkel muhalefetteki Türkiye karşıtlığından Başbakanlığı döneminde vaz geçmiş gibi gözükse de gün geçtikçe Berlin’i Ankara’dan uzaklaştırıyor. Alman Dışişleri de bunun farkında olmalı ki Merkil’i uyarmadan edemedi!

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in Başbakan Angela Merkel'i, Türkiye konusunda "uygun olmayan tavır" göstermemesi için uyardığı bildirildi.

Steinmeier, Alman Der Spiegel dergisinin yarın yayımlanacak sayısına yaptığı açıklamada, Merkel ile Türkiye konusunda konuştuğunu belirterek, "Ona uygun olmayan tepkilerden kaçınılması gerektiğini gösteren argümanlar sıraladım. Türkiye Avrupa'dan ayrılırsa bu AB için çok ağır bir stratejik hata olur" dedi.

AB'nin Türkiye ile yaşanan Kıbrıs konusundaki sorununa karşı göstereceği tepkinin "sorumluluk bilinci ve ölçüsüyle" olacağını söyleyen Steinmeier, "Oluşması için uzun yıllara ihtiyaç duyduğumuz yakınlaşma sürecinin, bir hafta içinde yok olmasına sebep olacak abartıdan kaçınmalıyız" şeklinde konuştu.

Steinmeier, öte yandan Almanya'nın Irak'ta daha fazla aktif olmasının "güvenlik" gerekçesiyle mümkün olmadığını kaydetti.

Suriye'ye yaptığı ziyaret hakkında özellikle ABD'den gelen eliştirelere de cevap veren Steinmeier, "Bence problem yaşadığımız muhataplarımızla konuşma yasağı standart bir yöntem haline gelmemelidir. Kendilerinden farklı tavır beklediğimiz kişilerle şahsen konuşmalıyız" dedi.

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ise Stuttgarter Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, "Türkiye ile müzakerelerin bitirilmemesi gerekir" diye konuştu.

Schaeuble partisi Alman Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) hala imtiyazlı ortaklık görüşünü savunduğunu belirterek, "Tam üyelik yerine ayrıcalıklı ortaklık daha iyi bir yol olurdu" dedi.

Schaeuble, ayrıca şunları söyledi:"Başbakan Merkel, Almanya'nın AB Dönem Başkanlığını devralacağı 2007 yılından itibaren Türkiye'nin AB üyeliği için müzakereleri ucu açık olarak sürdürecek. Ancak sürecin sonunda karar verilir. Bazılarının inandığı gibi başında değil."

Schaeuble, "bir gün herkesin Türkiye ile herhangi bir şekilde oluşturulacak birlikteliğin tam üyelikten daha iyi olacağı noktasına gelmesini umut ettiğini" de belirtti.

Hurriyet



Bu haber 284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs