En Sıcak Konular

Polis, sahte paraya kurban aldı

7 Aralık 2008 17:54 tsi
Polis, sahte paralarla büyük ve küçükbaş hayvan aldı, kamyona bile yükletti. Satıcılar, paraya bakmadan cebine koydu. Paranın sahte olduğunu duyunca şaşırdı.

Kayseri Emniyeti, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle piyasaya sürülen sahte paralara dikkat çekmek amacıyla kurban satış noktalarında önce sahte para ile büyükbaş ve küçükbaş hayvan satın aldı, sonra da besicileri uyardı. Polis, kalpazanların bonkör tavır sergileyeceklerine dikkat çekerek, özellikle sahte 50 ve 100 YTL kullandıklarının altını çizdi.

Bu arada sahte parayı alıp bakmadan cebine atan besiciler, paraların sahte olduğunu duyunca çok şaşırdı. Esnafın bu rahatı polisi bile şaşırttı.

Kayseri Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, kurban bayramında artış gösteren sahte paraya karşı broşür bastırarak, özellikle besicileri ve kurbanlık satanlara dağıttı. Ayrıca, gerçek paranın ön ve arka yüzündeki güvenlik özellikleri olan filigran, kabartma baskı, renk değiştiren mürekkep, emniyet şeridi, bütünleşik görüntü, gizli görüntü hakkında bilgiler verdi. Kalpazanların, sahte parayı piyasaya sürerken davranış şekillerini gösterdi. Kalpazanların, en çok sahte parayı kurbanlık satılan pazarlar ile yılbaşı günü eğlence merkezlerinde piyasaya sürdükleri, kurbanlık alan kişilerin sahte paraları piyasaya sürerken fazla pazarlık yapmadan ''bonkör'' tavır sergiledikleri, bu nedenle para alan kişilerin aldıkları paraların kalitesini kontrol etmeleri istendi. Satıcılara, aldıkları parayı, yanlarındaki para ile kıyaslamalarını öneren ekipler, ''Kullanımdaki paralar kadar yıpranmamış olduğu için yeni olan parayı vatandaşlarımız dikkatle incelesinler'' dedi.



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs