En Sıcak Konular

Siyasilerden bayram mesajları

7 Aralık 2008 15:19 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, yayımladıkları mesajlarla vatandaşların kurban bayramını kutladılar.

SP Genel Başkanı Kurtulmuş, bayramların, milleti millet yapan ortak değerleri kuvvetlendirdiğini belirterek, insanlığın bir uygarlık krizine sürüklendiği, özgürlük, adalet, hoşgörü, hakça bölüşüm gibi en temel insani değerlerin, küresel oyunlara kurban edildiği ve İslam coğrafyası üzerinde tarihin en acımasız işgallerinin yaşandığı bir dönemde bu değerlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti. "Çünkü bizler insanlığın tek kurtuluş reçetesi olan bir inancın mensuplarıyız" diyen Kurtulmuş mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Bizler bugün kan ve gözyaşına boğulmuş mazlumlar coğrafyasını 600 yıl boyunca adaletle yönetmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bayramlar fırsattır. Gelin Kurban bayramı vesile olsun. Enerjimizi, kısır çekişmelere değil yeniden büyük Türkiye'yi ve adil bir dünyayı kurmak için harcayalım. Gelin Farklılıklarımızı gerginlik kaynağı yapmak yerine zenginliğimiz olarak görelim. Etnik kökeni, mezhebi, yaşam biçimi, kıyafeti, ne olursa olsun başı açığıyla çarşaflısıyla bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi bu milletin ortak varlığı, ortak teminatı olarak görelim. Kutuplaşmak yerine kucaklaşalım. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim."

-"BAYKAL, ÖNCE MENDERES, ZORLU VE POLATKAN'DAN ÖZÜR DİLEMELİ"-

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, bayram mesajında AKP'yi ve CHP'yi eleştirdi. CHP'nin "çarşaf açılımını" değerlendiren Soylu, "Tek parti idaresinin millete karşı zulmünü, inancına ve değerlerine karşı kullandığı anti demokratik gücü yıllarca anlattık. Tek parti yönetimin millete olan uzaklığını, yabancılaşmasını ve daha kötüsü milletini umursamazlığını Beyaz Devrimle tarihe yazdırdık. Şimdi ana muhalefet partinin yerel seçim öncesi gerçekleştirmeye çalıştırdığı büyük devşirme macerası kendi sicillerinin kabarık dosyalarını bir bir açığa çıkarttı" dedi. Soylu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tek parti yönetimine yönelik eleştirilerini de anımsatarak, "CHP'nin genel başkanı ilk önce büyük Türk Milletinden sonrada idama gönderecek kadar kinlendikleri merhum Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın manevi şahıslarından özür dilemelidirler" dedi.

AKP'yi de yerel seçimlere girerken milleten kaçma, milleti siyasi hokkabazlıklarıyla kandırma girişimi içinde olmazla suçlayan Soylu, "Seçmen kütüklerinde birden bire ortaya çıkan artışın hangi aklın mahsulü olduğu elbette ki ortaya çıkacaktır. Yerel seçimleri kazanabilme uğruna milletin emaneti olan Beyt-ül Mal'i yani devlet imkanlarını har vurup harman savurmaları affedilir değildir" dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkini topladığı "İktisat Kongresi" toplanarak Misak-ı Milli gibi ekonominin de Misak-ı Millisinin ortaya çıkarılması gerektiğini savunan Soylu, buna Cumhurbaşkanı'nın öncülük etmesini önerdi.

-"İDEALLEREMİZE KİMSE SET ÇEKEMEZ"-

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun da mesajında, Kurban Bayramı'nın biriken ekonomik sorunların milleti bunalttığı bir ortamda umutları tazelemeye ve geleceğe güvenle bakmaya vesile olmasını temenni etti. Uzun, "Milletimiz aile olmanın, birlik olmanın, kardeş olmanın ve milletçe ortak gelecek ideallerinde buluşmanın değerini farkındadır. Çekilen sıkıntılar ve üzüntüler; hiç şüphesiz yine bu bilinçle ve bizi biz yapan değerlerin hatırlanmasıyla hafifleyecektir. Milletimizin yüzünün gülmesi, çocuklarımızın çok daha güvenli ve mutlu bir geleceğe doğru yürümeleri en büyük dileğimizdir. Bizim bu gelecek tasavvurumuzun ve ideallerimizin önüne set çekmeye kimsenin gücü yetmeyecektir dedi.

anka



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,297 µs