En Sıcak Konular

Peşmerge'nin elindeki silahlar kimden geldi?

0 0 0000 00:00 tsi
Peşmerge'nin elindeki silahlar kimden geldi? Irak Çalışma Grubu'nun hazırladığı rapora Talabani ses çıkarmazken, Barzani sert çıktı. Peki, Kuzey Iraklı Kürtler ne yapmayı planlıyor? Ordu kurma çalışmaları sürerken, Peşmergelere kim silah veriyor?

Aslında Kürtlerin ordu kurma çabaları uzun süredir devam ediyor. Barzanı geçtiğimiz aylarda ellerini çabuk tutması gerektiğini belirtmişti. Sebep? Dünya basınında geç konuşulmaya başladı ancak birinci yılın sonunda Barzani işin pek de yolunda gitmediğini anlamış olmalı. İşte bu yüzden Barzani ordu çalışmalarına hız verdi. Elbette çeşitli yardımlar alarak.

Kuzey Irak'taki peşmerge güçlerinin Irak ordusunun elinde bulunan her türlü hafif ve ağır silaha sahip olduğu, bunları da yıkılan Baas rejiminden ve silah kaçakçılarından temin ettikleri öne sürüldü.

Kuzey Irak'ta yayımlanan Kündistani Nwe gazetesinin bugünkü sayısında yer alan habere göre, Irak Savunma Bakanlığı'ndan Kürdistan Peşmerge Bakanlığı'na, bugüne kadar hiçbir askeri mühimmatın verilmediği belirtilirken, peşmerge kuvetlerinin hava gücü dışında geriye kalan askeri mühimmata sahip olduğu iddia edildi.

CNNTurk'te belirtildiğine göre Peşmerge işlerinden sorumlu yerel yönetimden gazeteye bilgi veren ve adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Kürtlerin uçak ve helikopter dışında Irak ordusunun elinde bulunan bütün askeri silah ve mühimmata sahip olduğunu öne sürdü.

Gazete haberinde, söz konusu askeri araç ve gereçlerin, yıkılan Baas rejimi döneminde Irak ordusundan ele geçirildiği ya da silah kaçakçılarından alındığı belirtilerek, peşmergelerin her türlü hafif ve ağır silahın yanı sıra askeri teçhizata sahip olduğuna da dikkat çekildi.



Bu haber 2,294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,313 µs