İslam'ı savunacak! | " /> İslam'ı savunacak! | "/>

En Sıcak Konular

ABD Simpsonlarla İslam'ı savunacak!

7 Aralık 2008 10:58 tsi
ABD Simpsonlarla İslam'ı savunacak! ABD’de sağcı bir kanal Amerikan toplumundaki İslamofobia ile mücadele etmek amacıyla İslam’ı, savunan komedi dizisi başlatıyor. Peki İslami Örgütler bunu nasıl karşıladı?

Amerika’da sağcı eğilimiyle ve Bush’a olan desteğiyle bilinen meşhur TV kanallarından Fox TV, Amerikan toplumundaki İslamofobia ile mücadele etmek amacıyla yeni bir TV dizisi yayınlanmaya başlanacağını açıkladı. Fox TV’nin bu adımı ülkedeki İslami sivil toplum kuruluşları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Amerikan Fox şirketinin yayınlayacağını duyurduğu dizi film, Türkiye’de yayınlanan ve Türk seyircisinin de yakından tanıdığı The Simpsons adlı çizgi film.

Çizgi filimin yeni bölümlerinde Simpson ailesi, mahallelerine yeni gelmiş ve İslam karşıtı duygulara maruz kalmış Beşir adlı çocuğun ve ailesinin yaşadıklarına tanıklık ediyor.

Beşir’in yan komşuları, onların bir terör saldırısına karıştıklarına inanıyor ancak bunu iddia eden kişinin kardeşi, aynı zamanda Beşir’le arkadaşlık ettiğinden diğer çocukların sıkıştırmalarına ve saldırılarına karşı Beşir’i koruyor.

Öte yandan Amerika’da faaliyet gösteren CARE adlı kuruluş, komedi dizisinin yayınlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken bu diziyi yayına koyan Fox TV’ye de teşekkür etti.

CARE adlı ABD’de Müslümanlara ait önde gelen kuruluş, dizinin Amerikalılara ortak yaşamın nasıl mümkün olduğunu güzel bir şekilde gösterdiğini ve komşuları yakından tanıyarak bir çok yanlış şeyin önüne geçmenin mümkün olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Programın yapımcısı olan kişiye gönderdiği mektupta CARE, dizinin Amerika’yı büyük devlet yapan şeyin aynı zamanda bu bir arada yaşamayı ve hoş görüyü mümkün kılan anlayışı benimsediğini belirterek, Müslümanların bu ilkeyi günlük yaşamlarında her gün uyguladıklarını ancak bunun görülmediğini ifade etti.

Örgütün icra müdürü Nihad Ivad yaptığı açıklamada bunun Amerikan toplumundaki fanatizme ve ırkçılıkla mücadelenin en iyi yöntemlerinden biri olabileceğini dile getirdi.

Milyarder iş adamı ve medya İmparatoru olan Robert Murdoch’a ait Fox TV’nin bağlı olduğu şirketler grubu içerisinde, National Geographic, New York Post ve Weekly Standart gibi bir çok dergi, günlük gazete, televizyon bulunuyor.

timeturk



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,001 µs