En Sıcak Konular

Kayacı hakir gördü elçi destek verdi!

6 Aralık 2008 19:50 tsi
Kayacı hakir gördü elçi destek verdi! Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Ak Parti'den Belediye Başkan aday adayı olan Çoban Ahmet lakaplı Ahmet Akdeniz'e en büyük destek yurt dışından geldi. Ama hangi yurt dışından?

Bölge gezisi kapsamında Mardin ve daha sonra Batman’ın antik kenti Hasankeyf’e gelen Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Eckart Cuntz yapımına başlanan Ilısı baraj projesine vereceğimiz kredinden vazgeçmemiz mümkün değildir diyerek Hasankeyf ilçesinde Belediye başkan aday adayı olarak siyaset atılan çoban Ahmet Lakaplı Ahmet Akdeniz’i sonuna kadar desteklediğini söyledi.

KREDİ VERMEKTEN VAZGEÇMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Bu gün sabah saatlerinde Mardin’den Antik kent hasankef’i ziyaret etmeye gelen Almanya’nın Türkiye Büyük elçisi Eckart Cuntz Hasankeyf’te vali yardımcısı Osman Varol, İlçe kaymakamı Bilgehan Bayar ve çoban Ahmet lakaplı Ahmet Akdeniz tarafından karşılandı. Kaymakamlığı ziyarete den Büyükelçi Cuntz daha sonra Ilısu baraj projesi bilgilendirme bürosun ziyaret ederek yapılacak ılısu baraj projesi hakkında vali Yardımcısı  Osman Varol’dan bilgi aldı.

Gazetecilerin Alman Hükümetinin  ılısu baraj projesine kredi  vermekten vazgeçtiği yönündeki sorusu üzerine  Büyükelçi Cuntz “ Almanya’nın bu projeye girerken Türkiye’yle birlikte imzaladığı çok kapsamlı 153 maddelik bir anlaşma vardı. Bu anlaşmanın maddelerin de, Ilısu barajının yapımı sırasında hem kültürü hem de mirasın korunması,ve hem de yöre halkının haklarının korunması ile ilgili bir çok madde var.Bunların yerine getirilmesi tabi ki kolay değil,O yüzden belki bazı yavaşlamalar ve gecikmeler oldu.Ama Almanya bu projeden çıkmayacak ve koyduğu bu yüksek standartların uyulmasını da denetleyerek uygulanacak Kredinin iptal edilmesi söz konusu değil, benim bilgilerime göre burada karar verilmesi için belli bir süre vardı, bu süre geçti. Ve şimdi Türk hükümetinin de yazdığı bir yazıyla artık bu sürecin devam etmesi söz konusu, başarılı bir şekilde bu proje hem yöre halkını hem kültürel mirası yararı için sürdürülecek” dedi.

ÇOBAN AHMET’E ALMAN BÜYÜKLYEÇİSİNDEN TAM DESTEK

Antik kentte kaymakam, ılısu bardaj bilgilendirme bürosu ve belediye Başkanlığını ziyaret eden Almanya’nın Türkiye Büyük elçisi Eckart Cuntz daha önce’den  tanıştığı çoban Ahmet’in 29 Mart 2009 seçimlerinde HasankeyF’TE Belediye Başkan aday adayı olmasından ötürü sevindiğin ve desteklediğin söyledi.Cuntz “ O zaman çok heyecanlı bir seçim süreci olacak diye düşünüyorum, Belediye başkanı olursa sevinirim. Projenin karşıtları da var onlarla da görüştüm.fakat siz bu projeyi savunan birisiniz o yüzdende sizi desteklemek ve tanımak benim için çok önemli” dedi.

haber7/yılmaz ekinci



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,480 µs