En Sıcak Konular

Mazlum-Der, İsrail yüzünden Mısır'ı protesto etti

6 Aralık 2008 19:12 tsi
İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) üyesi bir grup, İsrail'in Gazze halkına uyguladığı ambargo karşısında Refah sınır kapısını kapatan Mısır Hükümeti'ni protesto etti.

Mazlum-Der ile çeşitli sivil toplum örgütlerine üye yaklaşık 100 kişilik bir grup, İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı tecrit politikaları ile Refah sınır kapısını kapatan Mısır hükümetini protesto etmek için Levent'te bulunan Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı.

"İsrail ile işbirliği suçtur. İşgalci siyonist katillerin karşısında direnen Filistinli kardeşlerimizin yanındayız." yazılı pankart açan grup adına basın açıklaması yapan Murat Ayar, Filistin'de 1,5 milyon insanın İsrail kuşatması altında olduğunu söyledi. İsrail'in özellikle Gazze halkına uyguladığı tecrit politikalarıyla direnişin kırılmak istendiğinin altını çizen Ayar, "Gazze'de İsrail zulmü yaşanırken Mısır hükümetinin seyirci kalmakla yetinmeyip Refah sınır kapısını kapadı." dedi.

Mısır halkının din kardeşleri olduğunu ancak Mısır Hükümeti'nin siyonistlerle işbirliği yaptığını savunan Ayar, şöyle konuştu: "Refah sınır kapısı kapatılarak Gazze tamamen ölüme terkedilmiştir. Ne yaparlarsa yapsınlar Gazze'deki direnişi kıramayacaklardır. Mısır hükümetine buradan sesleniyoruz. Refah kapısını acilen açın."

"İşbirlikçi Mısır İsrail'e kukla, El ele kol kola ambargoyu yıkmaya, Gazze halkı yalnız değildir, Adı mübarek kendi Firavun" şeklinde sloganlar atan grup, basın açıklamasının ardından meşaleler yaktı. Bir süre düdük çalarak Mısır'ı protesto eden grup, oturma eyleminden sonra olaysız dağıldı.

cha



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,518 µs