En Sıcak Konular

KOBİ'lere faizsiz kredi ikiye katlandı

6 Aralık 2008 14:23 tsi
KOBİ’ler ve imalatçı esnaf-sanatkarlar için 26 Kasım’da başlatılan Sıfır Faizli Cansuyu Kredi Desteği yıl sonuna kadar iki katına çıkarılarak 700 milyon YTL’ye ulaşacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yazılı açıklamasında, 26 Kasım’da başlayan ve 2 Aralık 2008’de sona eren 350 milyon YTL’lik Sıfır Faizli Cansuyu Kredi Desteği’ne yoğun başvuru geldiğini belirterek, 10 bin 999 işletmenin 551 milyon YTL kredi talebinde bulunduğunu bildirdi.

Bakan Çağlayan yoğun talep nedeniyle, KOSGEB’in 2008 bütçe imkanları ve hükümetin imkanları zorlanarak sağlanan destekle sağlanacak olanakları şöyle açıkladı:

“KOSGEB’in bütçe imkanlarıyla, 26 Kasım’da başlatılan 350 milyon YTL’lik Sıfır Faizli Cansuyu Kredi Desteği’ne yapılan 551 milyon YTL’lik başvurunun tamamı karşılanacak. Asil ve yedek listede bulunan işletmelerden kredi koşullarına haiz bütün işletmelere kredi kullandırılacak. Böylece kaynak 200 milyon YTL artırılarak 350 milyon YTL’den 551 milyon YTL’ye çıkarılacak.

Sayın Başbakanımızın KOBİ’lere ve esnaf-sanatkarımıza verdiği önem doğrultusunda Maliye Bakanlığımızın sağladığı destekle, aynı program çerçevesinde Sıfır Faizli 2. Cansuyu Kredi Desteği uygulamaya sokulacak. 17 Aralık 2008 Çarşamba günü başlayacak ve 19 Aralık 2008 Cuma günü sona erecek Sıfır Faizli 2. Cansuyu Kredi Desteği programıyla 150 milyon YTL’lik yeni kredi hacmi de KOBİ’lere ve imalatçı esnaf-sanatkara kullandırılacak.ö

Sıfır faizli 150 milyon YTL’lik 2. cansuyu kredisi desteği kapsamında, 1 ile 9 arasında çalışanı olan KOBİ’ler ile imalatçı esnaf ve sanatkarın 25 bin YTL’ye, kadın imalatçı esnaf ve sanatkarlarımız ise yine uygulanan pozitif ayrımcılıkla 30 bin YTL’ye kadar kredi alabilecekler. 9’dan fazla çalışanı olan KOBİ’ler ise 25 bin YTL’lik kredi tabanının üzerine çalışan başına 2 bin YTL ek kredi kullanabilecekler. Programın üst limiti yine 100 bin YTL olacak.

-FAİZSİZ, 1 YIL VADELİ-

KOBİ’ler ile imalatçı esnaf ve sanatkar, kullanacakları krediyle ilgili faiz ödemeyecekler, kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak.

Bu programda kredi kullanacak olan esnaf ve sanatkârlar ile KOBİ’lerimiz, krediyi, ilk 3 ayı ödemesiz kalanı aylık eşit taksitler halinde üzere toplam 12 ayda ödeyecek.

Program kredisinin yüzde 20’si Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde, yüzde 20’si Diğer Kalkınmada Öncelikli Yörelerde ve yüzde 60’ı da Normal Yöre ve Gelişmiş Yörelerde bulunan esnaf ve sanatkârlar ile KOBİ’lere kullandırılacak. Başvurulara göre, bölgeler arasında limit kaydırmaları yapılabilecek.

Teminat sorunu yaşayan esnaf ve sanatkarlarla KOBİ’ler sistem üzerinden Kredi Garanti Fonu’ndan destek alabilecekler.

Milliyet



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,097 µs